Haberler

Hazır Giyim İhracatı İki Ayda 3 Milyar Doları Aştı

Güncelleme:

Türkiye'nin yılın ilk iki ayındaki hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı, 3 milyar doların üzerine çıktı.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-şubat döneminde 2 milyar 782 milyon 124 bin dolar olan sektör ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 10,7 artarak 3 milyar 78 milyon 694 bin dolara ulaştı.  

Bu dönemde, 178 ülkeye dış satım gerçekleştiren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, yılın ilk iki ayında Türkiye genel ihracatının yüzde 12,5'ini, sanayi ihracatının ise yüzde 15,7'sini oluşturdu. 

EN ÇOK ÖRME GİYİM İHRACATI YAPILDI

Sektörün 3 temel ürün grubundaki ihracat rakamlarına bakıldığında, en fazla ihracat 1 milyar 608 milyon dolarla örme giyim eşyaları ve aksesuarlarında gerçekleştirilirken, dokuma giyim eşyaları ve aksesuarlarında 1 milyar 52 milyon dolar, diğer hazır eşyalar ve ev tekstilinde ise 390 milyon dolarlık dış satım yapıldı.

İHRACATIN DÖRTTE ÜÇÜ AB ÜLKELERİNE

İhracatın yüzde 76'sı AB'ye Türkiye'nin söz konusu dönemdeki hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının yüzde 76,6'sı Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkeye gerçekleştirildi.

Almanya, İngiltere ve İspanya, yılın ilk iki ayında Türkiye'nin en fazla hazır giyim ve konfeksiyon ürünü sattığı ülkeler oldu. Ocak-şubat döneminde sektör ihracatında ilk sırada yer alan Almanya'ya 694,1 milyon dolarlık dış satım yapıldı.

Bu ülkeyi 347,3 milyon dolarla İngiltere, 240 milyon dolarla İspanya, 216,2 milyon dolarla Fransa, 188,1 milyon dolarla Hollanda takip etti.  İstanbul, 2 milyar 239 milyon dolarla sektörün ocak-şubat dönemindeki ihracatının yüzde 72'sini gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği İstanbul Almanya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title