Haberler

Hazar Lenkeran Takımının Erzurum Kampı

Teknik direktör Çetin: "Bu dünya kupası süprizlere çok açık bir dünya kupası. Gördüğümüz kadarıyla Güney Amerika ile Avrupa rekabeti içerisinde.

Hazar Lenkeran Teknik Direktörü Oğuz Çetin, "Bu dünya kupası sürprizlere çok açık bir dünya kupası. Gördüğümüz kadarıyla Güney Amerika ile Avrupa rekabeti içerisinde. Dolayısıyla Avrupa'dan bir Hollanda, Güney Amerika'dan bir Brezilya finali güzel olur. Favorim Almanya ama gönlüm Brezilya'nın elenmesinden yana değil" dedi.

Palandöken ilçesindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezinde, 21 futbolcusuyla kamp yapan Azerbaycan Premier Lig takımlarından Hazar Lenkeran'ın teknik direktörü Oğuz Çetin, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti.

Vali Altıparmak, ziyarette yaptığı konuşmada, kentin futbol kampı açısından çok bilinmediğini, ancak hızla gelişen bir potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Erzurum'un iklimi, yükseltisi, oteller ve tesisleriyle güzel bir kent olduğuna vurgu yapan Altıparmak, "Şu anda profesyonellerin de görüşünü alarak 4 saha daha hazırlıyoruz. Konumu itibarıyla sizin ihtiyacınıza cevap verebilecek şekilde son derece özel bir proje hazırlıyoruz. Sizlerin dışında diğer spor dallarından gelecekler için de fevkalade yararlanacakları güzel tesisler oluşturuyoruz. Bunlarda olduğu zaman zannediyorum Erzurum sizlerle beraber bilinen bir yüksek irtifa kampı yeri olarak yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.

"Erzurum ciddi ses getirecek"

Hazar Lenkeran'ın Teknik Direktörü Oğuz Çetin de Erzurum'da futbol açısından çok ciddi yatırımlar yapıldığını, bunun da devam ettiğini belirtti.

Erzurum deyince akıllarına gelen en önemli şeyin yılın bu mevsimindeki iklim şartları olduğunu ifade eden Çetin, şöyle devam etti:

"Belki de 40 yıldır bu işin içerisindeyim. Futbolcu ve sporcular için güzel iklim ne Avrupa'da ne de Türkiye'de var. Burada olmaktan son derece mutluyuz. Her şey olup da tesis olmazsa yine gelmemiz zor. Dolayısıyla kısa sürede ortaya konulan bu tesisler çok önemli. Yaz dönemindeki hazırlık kamplarının burada yoğun bir şekilde yapılabilmesi, buranın bir merkez olabilmesi açısından da bu tesislerin gelişmesi ve artırılması gerekiyor. Erzurum bu yıl itibarıyla Türkiye içinde çok ciddi şekilde ses getirecektir. Önümüzdeki yıllarda da hem Türkiye hem de yurt dışından takımlar burayı tercih edecek."

Futbolcular olarak yüksek irtifa kamplarının fiziksel getirisini çok önemsemediklerini vurgulayan Çetin, "Bizim önemsediğimiz yüksek irtifada olmanın bize getirdiği en büyük fayda rutubetin olmaması ve havanın bu kadar kuru olması. En fazla yüklemelerin yapıldığı bu dönemde, oyuncuların bu iklimde hiç zorlanmadan bu yüklenmeleri alabilmeleri. Türkiye'nin her yöresine gittik. Görüyoruz çok güzel yörelerimiz var. Ancak bu yörelerde ciddi anlamda rutubette var. Yılın bu mevsiminde bu rutubette bu yüklemeleri yapmak hiç de kolay olmuyor. Dolayısıyla Erzurum deyince akla gelen ilk şey ikliminin güzelliği, havasının bu kuruluğu ve nemin olmaması" dedi.

"Gönlüm Brezilya'nın elenmesinden yana değil"

Brezilya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nı da değerlendiren Çetin, bu dünya kupasının sürprizlere çok açık bir dünya kupası olduğunı ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dünya kupası gördüğümüz kadarıyla Güney Amerika ile Avrupa rekabeti içerisinde. Gönül istiyor ki finale bir Güney Amerika ve bir Avrupa ülkesi çıksın. Almanya favorim olmakla birlikte yarı finalde büyük bir ihtimalle Brezilya ile karşılaşma durumundalar. Dolayısıyla Avrupa'dan bir Hollanda, Güney Amerika'dan bir Brezilya finali güzel olur. Favorim Almanya ama dünya kupasının Brezilya'da olması ve eğer çeyrek finali geçerlerse, yarı finalde her iki takım karşı karşıya gelecektir. Gönlüm Brezilya'nın elenmesinden yana değil. Dolayısıyla otomatikman favori Brezilya oluyor."

Vali Altıparmak, ziyaret anısına Çetin'e Oltu taşı tesbih hediye etti. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Güney Amerika Oğuz Çetin Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title