Haberler

Hazar Denizi'nde Petrol Platformunda Çıkan Yangın

Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağındaki 10. platformda çıkan yangın sırasında bindikleri bottan denize düşen işçilerden birinin daha cesedine ulaşılmasıyla kaybolan işçilerden 8'inin cesedi bulunmuş oldu.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hazar Denizi'nin Türkmenistan'a ait bölümünde, bu ülkeye ait gemiler tarafından bir ceset bulundu.

Açıklamada, Türkmenistan kıyısından 65 kilometre uzakta bulunan cesedin gemiler tarafından alınarak Kiyanlı limanına götürüldüğü belirtildi. Cesedin üzerindeki kurtarma yeleğinde "Azneft" yazısının yer aldığı kaydedildi.

Son vakayla, kaybolan işçilerden 8'inin cesedi bulunmuş oldu. Kayıp 21 işçinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yangın söndürülemedi

Öte yandan, Bakanlıktan yapılan bir başka açıklamada ise platformdaki yangının hala devam ettiği bildirildi. Açıklamada, bakanlığa ait iki geminin yangının söndürülmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Güneşli petrol yatağı bünyesindeki 10. platformda 4 Aralık'ta gaz borusunun patlaması sonucu yangın çıkmıştı. Yangın sırasında platformda bulunan 63 işçiden 33'ü kurtarılmış, 1 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Bindikleri botun halatının kopması sonucu denize düşen 29 işçi kaybolmuş, bu işçilerden de 6'sının cesedine ulaşılmıştı. 27 Aralık'ta ise işçilerden birinin daha cesedi yine Hazar Denizi'nin Türkmenistan'a ait bölümünde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkmenistan Hazar Denizi Azerbaycan Güneşli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title