Haberler

Hayykitap'ın Tüyap'ta Okuyucuyla Buluşacak Yeni Kitapları

Güncelleme:

Hayykitap bu yıl yine gündem yaratacak yepyeni kitaplarla TÜYAP 2013'te yerini alacak.

Edebiyat / Roman:

MİHR

Eylem Tok

İşte bu yıl kitap fuarının yıldızı olmaya aday bir kitap. Yakın çevresindeki iki erkeğin cinsel tacizleriyle örselenmiş bir kız çocuğu… Her kirli dokunuşta bilenen intikam duygusu... "Namus" üzerine kurgulanmış kusursuz bir öç planı... Peki "erken kadın" Mihr bu derin yaraları sarabilecek mi? Yoksa hayatına giren tüm erkekleri tek tek cezalandırılacak mı? Ya ona şefkatle dokunan, onu "hissetmek" isteyen kadınlar!

Eylem Tok ilk romanında kadınlığın coğrafyasına, bedenin sınırlarına cesur bir yolculuğa çıkarıyor okurları. Âdem ve Havva'dan bu yana iki cinsi ayıran ve birleştiren aşk'ı da, arzuyu da daha önce hiç denenmemiş bir kurguda anlatıyor. Mihr, çocuk cinsel istismarının travmalarını tüm şiddetiyle anlatan; tene, bedenin indirgendiği "et"e, kadın olmaya, erkek olmaya, iyiliğe ve kötülüğe dair sarsıcı bir roman! Günlerce etkisinde kalacaksınız!

Popüler Sağlık:

KARATAY DİYETİ'YLE BESLENME TUZAKLARINDAN KURTULUŞ REHBERİ

Prof. Dr. Canan Karatay

Prof. Dr. Canan Karatay bu kitabında sağlığını düşünen bilinçli bireyin en çok sorduğu soruya yanıt veriyor: "Neyi niçin yiyelim, neyi niçin yemeyelim?" Bu sorunun yanıtı önemli çünkü modern çağ, insanı hasta eden beslenme tuzaklarıyla dolu. Yanlış bilgilendirme, para uğruna gerçekleri gizleme, satışlar düşmesin diye belli ürünlerin zararlarını örtbas etme, geleneksel ve sağlıklı ürünleri karalama, endüstrinin sık başvurduğu taktiklerden… Prof. Karatay, Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi'nde sağlıklı proteinlerin, sağlıklı yağların ve sağlıklı karbonhidratların ne olduğunu, ne şekilde tüketilmesi gerektiğini, sağlıklı ve sağlıksız yiyeceklerin vücudumuza girdiği andan itibaren nasıl yol aldığını, hazmolduktan sonra nasıl etki yaptığını ve nelere sebep olduğunu yine bilimsel referanslar eşliğinde anlatıyor.

YEMEZLER!

Prof. Dr. Yavuz Dizdar

Beslenmeyle ilgili son dönemin en çarpıcı kitaplarından biri. Bilimsel verilerle gıda-hastalık ilişkisini, raf ömrü uzun ürünlerin ömrümüzü nasıl kısalttığını gözler önüne seriyor. Ambalajlı ürünlerin gerçek yüzünü deşifre ediyor. "Çakma endüstriyel gıdalar hangileri, bunların geleneksel alternatifleri neler?" sorusuna yanıt arıyorsanız mutlaka okuyun.

HAYATI UZATMANIN SIRLARI 2

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Prof. Müftüoğlu, uzun yaşamanın sırlarını vermeye devam ettiği bu ikinci kitabında, sık görülen hastalıklara pratik çözümler öneriyor. "Kendi sağlığını kendin yönet" diye adlandırdığı yeni yaklaşımıyla "yaşasın hayat" felsefesine farklı boyutlar ekliyor. İşte ağrılardan kronik hastalıklara, gündelik rahatsızlıklardan ruhsal sorunlara çözüm sunan eşsiz bir rehber.

Acil Serisi

KAPİTALİZM SAĞLIĞA ZARARLIDIR

Yayına Hazırlayan: Doç. Dr. Osman Elbek

Dikkat sağlığınız tehlikede! Ama çok fazla acılı, şekerli ya da tuzlu yediğiniz için değil. Ya da "şifa kaynağı" olan başka bir gıdayı yemediğiniz için de değil! Sağlık günümüzde hastalık "satan" bir sektör haline geldiği için, ölüm korkusu yaratarak yaşamak üzerinden tahakküm üretmeye kalkıştığı için sağlığınız tehlikede! Artık zamanın sonsuzluğunda yeni bir ufuktayız... Etik, bilim, kanıt, dayanışma, toplumsal sorumluluk ÖLDÜ! Yeni hayatın egemen sözcükleri korku, kuşku, güvencesizlik, kâr, ciro ve bilânço… Ama kavga bitmedi: Hekimi, iktisatçısı, felsefecisi, sosyoloğu, iletişimcisi bir araya geldi.

Tek bir gerçek için: Kapitalizm sağlığa zararlıdır!

Tek bir gelecek için: Başka bir dünya ve başka bir sağlık mümkündür!

ANTİDEPRESAN TUZAĞI

Dr. Mutluhan İzmir

Psikiyatrist Mutluhan İzmir mesleki hayatı boyunca, uzun süreli antidepresan kullanımının insanlarda yarattığı riskleri, 'sinsi' kişilik değişimlerini ve intihar eğilimini gözlemledi. Psikiyatri pratiğinin, insanlara bol miktarda ilaç kullandırma pratiğine dönüştüğüne tanık oldu. Belki toplumun yüzde 5'i için gerçekten gerekli olan bu ilaçların kullanım oranı yüzde 50'leri aşınca dayanamadı! Bu gidişe 'dur' demek, halkı tuzaklara karşı uyarmak için bu kitabı yazdı. Antidepresan Tuzağı'nı okuyunca 'depresyon' gerçeği ile yüzleşeceksiniz! Belki boş yere içtiğiniz antidepresanlar yüzünden gerileceksiniz ama 'hasta' olmadığınızı anlayınca çok sevineceksiniz.

RABBİM BENİ DOKTORLARDAN KORU

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Kitap, hayatını mesleğine adamış bir hekim olan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'ın 40 yıllık tıp serüveninin kısa bir özeti aslında. Hastasının kalbini dinlemeyi unutup sayfa sayfa tetkik-tahlil yazan yeni tıp anlayışına bir serzeniş; hastalığı sermayeye dönüştüren tıp ekonomisine bir eleştiri; liseleştirilen tıp fakültelerine karşı bir intizar var bu kitapta.

ORGAN NAKLİ HAKKINDA GİZLENEN GERÇEKLER

Kemal Özer

Deccal Tabakta, Şeytan Ye Diyor!, Müslüman'ın Diyeti ve Yediklerimizin İçinde Ne Var? kitaplarının yazarı, Gıda Hareketi Lideri Kemal Özer bu kitabında, hastalığa ve sağlığa bakışınızı değiştirecek kitabında organ nakli ve beyin ölümü konularını masaya yatırıyor. Yaradan'ın insana verdiği bedeni 'yedek parça deposu' haline getiren 21. yüzyıl bilimine ve tıbbına farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyor.

SUSATANLAR

Dilaver Demirağ

Susatanlar, kapitalizmin, doğayı ve doğanın en değerli ürünü olan suyu nasıl sermaye birikimi elde etmek için kullandığını deşifre ediyor. Bugün uluslararası kartellerin, su baronlarının 'mavi altın' ya da 21. yüzyılın petrolü olarak gördükleri su üzerine yaptıkları 'kirli' yatırıma dikkat çekiyor. Suyu kimlerin bulandırdığını ya da suyumuzu kimlerin çalarak su kıtlığı yarattığını ortaya koyma amacını taşıyor. Küresel ölçekte su döngüsünü, iklim değişikliğini ve sonuçlarını, barajları, HES projelerini, totalde su meselesini ele alan bu çalışma bir uyandırma servisi niteliğinde!

Çocuk Edebiyatı:

'ANTOİNE LEBİC'İN DESTANSI HAYATI' DİZİSİ

DÜNYA ŞAMPİYONU! / YÜZYILIN BOMBA HABERİ

Sophie Dieuaide, Resimleyen: Jacques Azam, Fransızcadan çeviren: Ece Nahum

En son ne zaman bir kitaba kıkır kıkır gülmüştünüz? Antoine ve sınıf arkadaşlarının matrak maceralarını okurken sesli gülmeye hazır olun!

Dünya Şampiyonu!'nda Antoine ve arkadaşları okullar arası futbol şampiyonasında kıran kırana bir mücadele veriyor. Futboldan hiç anlamıyorlar belki ama takıma mutlak galibiyet getirecek çok özel bir yöntemleri var. Çok özel ve çok gizli! Şşşş, aman rakipler duymasın...

Yüzyılın Bomba Haberi'nde Antoine ileride ne olacağına karar veriyor: Gazeteci! Üstelik bomba haberler patlatıp bütün ödülleri toplayacak. Hemen arkadaşlarıyla kolları sıvayıp ilk gazetelerinin hazırlıklarına başlıyorlar. Artık Antoine'ın ne yapıp edip bir bomba haber patlatması gerekiyor...

BİR KÖPEĞİN SAMİMİ İTİRAFLARI

Jutta Richter, Resimleyen: Hildegard Müller, Almancadan çeviren: Tuvana Gülcan

Köpeklerin iç dünyasını bir çoban köpeğinin kendisinden dinlemeye hazır mısınız? Hayata nasıl bakıyorlar? Koymaya çalıştığımız kurallar, birlikte yaşamak zorunda kaldıkları kediler, insanlar ve özellikle de çocuklarla ilgili ne düşünüyorlar? İşte bu kitapta Anton tüm samimiyetiyle içini döküyor, yaşadıklarını ve düşüncelerini paylaşıyor, biz de nihayet köpeklerin neyi neden yaptığını anlamaya başlıyoruz. Neden sepetinde uyumuyor, neden ayakkabı kemiriyor, neden söz dinlemiyor, neden uluyor, neden havlıyor? Neden, neden, neden?... Hadi Anton anlatsın, biz dinleyelim!

Tasavvuf:

ALLAH'A YAKINLIĞIN DERECELERİ

Hakîm Tirmizî

Kalplerin temizliği ancak kini, aldatmayı ve nefreti terk etmekle, nefsin kötü huylarını arındırmakla olur. Çünkü kalpler ancak temizlik ve arınma ile Allah'a ulaşır. Nefsin iradesi azaldıkça kişinin Rabbine yakınlığı artar. Kul nefsinin iradesini söndürerek yakınlık derecelerinde yükselmeye devam eder. En sonunda bu derecelerin en üst noktasına ulaşır. Artık orada kendisinin bir iradesi kalmaz! Bu kitapta Hakîm Tirmizî, ibadetin temelini oluşturan farzlardan başlayarak kişinin iradesini tamamıyla Allah'ın iradesine bağlaması derecesine varıncaya dek Allah'a yakınlığın farklı duraklarını ve her bir durakta ne gibi hallerin yaşandığını anlatıyor.

DOĞRULUK KİTABI

Ebû Saîd Harrâz

'Doğruluk' bu çağda en çok ihtiyacımız olan şey. Fakat sadece sözümüzde doğruluk değil bu, doğru sözün yanında doğru davranışı da içeren kapsamlı bir hal. Uydurulmuş, çarpıtılmış veya yapmacık her türlü beyan ve tavırdan arınmış olmak demek. Gizli veya açık bütün hallerin tek bir ölçüte göre, dürüst ve samimi olma ölçütüne yani ihlasa göre tartılması demek.

Âriflere göre hem kişisel hem de toplumsal terakki, söz, tavır ve davranışlarda doğruluğu ilke edinmenin yanında en gizli niyetlerimiz ve kararlarımızda da Allah'ın sâdık birer kulu olarak yaşamamıza bağlı. Eylemlerimizdeki doğruluk payını bilmek ise her şeyden önce, 'sâdık' ve 'sıddîk' bir peygamberin ümmeti olabilmemizin gereği. Erken dönem mutasavvıflarından Ebû Said Harrâz, bu eserinde, bir yandan bütün davranışlarımızda kendini gösteren doğruluğun peşine düşerken aynı zamanda 'yalancı kişilik'ten de nasıl korunabileceğimizi gösteriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Müftüoğlu Yavuz Dizdar Karatay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title