Haberler

Hayvanseverlerden Sirk Protestosu

Eskişehirli hayvanseverler, Espark Alışveriş Merkezi yanındaki açık otoparkta 6-16 Mart tarihleri arasında gösterilerin sunulacağı Milano Sirki önünde toplandı.

Eskişehirli hayvanseverler, Espark Alışveriş Merkezi yanındaki açık otoparkta 6-16 Mart tarihleri arasında gösterilerin sunulacağı Milano Sirki önünde toplandı. Ellerinde 'Sirkler eğlence değil işkence merkezidir', 'Biletlerde kan var', 'Sirkler herkes için eğlenceli değildir' ve 'İşkenceyle gelen kahkaha acımasızdır' şeklinde yazılı dövizler taşıyan hayvanseverler sirklere karşı olduklarını belirtti.

Hayvanları Koruma Derneği Şube Başkanı Duygu Kurt Zengin, yaptığı konuşmada 10 gün sürecek olan sirkteki hayvanların kafeslerde hapis kalacağını söyledi. Zengin şunları kaydetti:

"Sirkteki hayvanlar ülkelerarası yolculuk yaptılar. Sırf insanlar eğlensinler diye. Çadırların içinde kendisinden beklenmeyen gösterileri yapan hayvanların nasıl eğitildiğini hiç düşündünüz mü? Kırbaçla, dayakla, ateşle. Bu hayvanlar insanların alkışladığı şovları niye yapıyor düşündünüz mü? Sırf daha fazla işkence çekmemek için, korktukları için. Sirkler, hayvanlara yapılan zulüm, zorlama ve tutsaklık nedeniyle birer işkence merkezidir. Bu ticarethaneler, aslında eğlenceyi değil, zulmü ve işkenceyi pazarlar. Tutsaklıklarından ölümlerine kadar acı, işkence ve ağır stresle yaşamaya mahkum edilen bu hayvanların insanları eğlendirmek için tüm bunlara maruz bırakılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu yüzden eğlenceli diye reklamları yapılan sirklere halen gitmek isteyip istemediğinizi sorgulamanız gerekiyor. Bizler her tülü hayvan sömürüsüne hayır diyoruz. İnsanlar bilinçlendikçe, sirk gerçeği, hayvanat bahçesi gerçeğini öğrendikçe bu sömürüye hayır demeyi öğreneceklerdir. O gün gelene kadar hayvan sömürüsü yapan herkesin önünde biz varız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milano Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title