Haberler

Hayvanseverlerden Barınak İncelemesi

Güncelleme:

İstanbul Kent Savunması Kent ve Hayvan Komisyonu, İstanbul'un Anadolu yakasında şehirden alınarak Pendik'teki toplama alanlarına götürülen köpekler ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul Kent Savunması Kent ve Hayvan Komisyonu, İstanbul'un Anadolu yakasında şehirden alınarak Pendik'teki toplama alanlarına götürülen köpekler ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Grup daha sonra toplama alanına giderek köpeklerin yiyecek ihtiyacını karşıladı.

Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Kent Savunması, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Dört Ayaklı Şehir Grubu mensuplarından oluşan İstanbul Kent Savunması Kent ve Hayvan Komisyonu mensupları, bugün Taksim'deki Kuzey Ormanları Savunması'nın bürosunda bir basın açıklaması yaptı.

Ortak basın açıklamasını Dört Ayaklı Şehin Grubu'ndan Mine Yıldırım yaptı. Pendik Köpek Barınağı'nın içinde yer alan köpek havzaları alanını ziyaret etmek amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini belirten Yıldırım, ' İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Belediyesi, Maltepe Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi'nin terk ettiği köpeklerin olduğu noktaları göreceğiz" dedi.

BARINAKTA 7 BİN KÖPEK VAR

Görevlilerden aldıkları bilgilere göre Pendik Köpek Barınağı'nda 5 bin ile 7 bin arasında sokak köpeğinin bulunduğunu tahmin ettiklerini belirten Mine Yıldırım, 'Belediyeler toplama ve terk etme işlemi yapmadan önce burada bir köpek sorunu yoktu. Belediye eliyle oluşturulmuş bir problem bu. 5 bin ile 7 bin arasındaki hayvanı şehirden koparıp bu alana attığınızda neler oluyor. Hep birlikte oraya gittiğimizde bunu göreceğiz. Bir kere mahallesinde koparılmış hayvanın sağlıksızlığı söz konusu. Terk edilmiş, yaşamına müdahale edilmiş ve ormana zorla atılmış hayvandan söz ediyoruz. Çok ciddi bir açlık söz konusu, çok ciddi bir saldırganlık söz konusu ve bulaşıcı hastalık söz konusu, insanlara değil ama hayvanların kendi arasında" dedi.

'BURADA HAYVANA YÖNELİK BİR ŞİDDET PROBLEMİ VAR'

Orada yetişkin köpek ölüleri gördüklerini belirten Yıldırım, 'Bu alandaki köpek sorunu özellikle İBB'nin kendi eliyle yarattığı, belediye eliyle yaratılmış ve arttırılan bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Burada hayvana yönelik şiddet problemi var" dedi.

Basın açıklamasının ardından İstanbul Kent savunması Kent ve Hayvan Komisyonu, basın mensupları ile birlikte Pendik'e giderek, Pendik Köpek Barınağı içerisinde yer alan hayvan barınaklarını gezdiler.

Hayvanları besleyen grup üyeleri, her hafta sonu buraya gelerek bu hayvanları besledikleri, fırsat buldukça hafta içi de gelmeye çalıştıkları öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ormanları Taksim Pendik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title