Haberler

Hayvanseverler, 7'nci Sevgi Günü'nde Buluştu

Fatih Belediyesi'nin Yedikule Hayvan Barınağı'nda düzenlediği 7'nci Sevgi Günü etkinliğinde yüzlerce hayvanseversever buluştu. Ünlü isimlerin de katıldığı etkinlikte hayvanlar yararına kermes düzenlendi.

Hayvanseverler, Fatih Belediyesi tarafından Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nda organize edilen 7'nci Sevgi Günü programında buluştu. Sabah saatlerinden itibaren barınağa gelen genç, yaşlı yüzlerce hayvansever, stantlarda kurulan ürünleri satın alarak hayvanlara yardımda bulundu. Konserlerin ve tiyatro gösterilerinin de yapıldığı programda renkli görüntüler oluştu.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban tarafından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e 'İyi Kalpli' ödülü de takdim edildi. Etkinliğe ayrıca, Selami Şahin'den Ulvi Alacakaptan'a ve Harun Kolçak'a kadar birçok ünlü isim katıldı. Etkinliğe katılanlar hayvanlarla yakından ilgilendi.

Hayvanseverler yararına el emeğiyle yaptığı ürünleri satan Rezzan Ganis stantlarda satılan ürünlerin hayvanseverlere verileceğini ifade ederek, "Bütün ürünlerin gelirleriyle barınaktaki hayvanseverlerin ihtiyaçlarına harcanacak. 4 aydır bu ürünleri hazırlıyorum" dedi.

Barınak hayvanlarına destek için ailesiyle birlikte etkinliğe gelen 6 yaşındaki minik Hira Nur ise, hayvan sevgisine dikkat çekerek, "Köpekleri sevmek için buraya geldim çok seviyorum köpekleri. Onlara yemek verdim ben de. Bizim de kedilerimiz var" diye konuştu.

"ALLAH'IN YARATTIĞI HAYVANLARA SAYGI DUYMAMIZ LAZIM"

Etkinliğe sahnede bir stand- up gösterisi yapan ünlü sanatçı Ulvi Alacakaptan hayvanseverlik bilincini uyandırmak için etkinlikler yapılması gerektiğini ifade ederek, "Yedikule Hayvan Barınağı bu konuda Türkiye'nin en iyisi, Fatih Belediyesi bununla övünebilir. Burada 3 bin hayvan var. Normalde barınaklarda en fazla bin hayvan oluyor. Burada sadece belediye değil barınak derneği ve sivil toplum kuruluşları da var. Sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimlerle yapacağı çok güzel işler var bu da onlardan bir tanesi" şeklinde konuştu.

"YÜRÜRKEN KARINCALARI ÖLDÜRMEMEK İÇİN DİKKAT EDİYORUM"

Etkinlikte hayvanseverler yararına albümlerini imzalayan ünlü sanatçı Selami Şahin ise Allah'ın yarattığı canlılara saygı duyulması gerektiğini ifade ederek, "Yedikule Hayvan Barınağı'nı ziyaret etmek ve buradaki hayvanlara ufak da olsa bir katkımın olması beni çok mutlu ediyor. Ben yolda yürürken karıncaları öldürmemek için dikkat ediyorum. Çok duygusalım bu konuda. Burada olmaktan çok mutluyum. Burada CD'leri satıyoruz, imzalıyoruz. Gelen paraları da Allah'ın yarattığı o hayvanlara vereceğiz. Bu 3'üncü gelişim çok mutluyum" dedi.

"HAYVANLARIN FARKINA VARILSIN İSTİYORUZ"

Hayvanlara yakından ilgi gösteren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Belediyesi'nin Yedikule Hayvan Barınağı'nın bulunduğu yerde geleneksel hale gelen bir etkinlik gerçekleştirdikleri ifade ederek, "Bu durumdan son derece memnunuz. 7 yıl önce başlatılan bu etkinlik çok dar alanda bir avuç hayvanseverler ve Fatih Belediyesi'nin gönüllüleri arasında gerçekleştirilmişti. Ancak süreç içerisinde her yıl katılım ve ilgi daha çok arttı. Burada medya ve sanatseverler ve sanatçıların da büyük katkısı oldu. Gelecekte bu etkinlik bu alana sığmayacaktır. Amacımız burada, hayvan haklarının farkına varılması. Başarılmış önemli projenin farkına varılması. Bunun da ülkemizin değişik bölgelerinde bu türden çalışmaların örnek olduğunun farkındayız. Son olarak da Yedikule Hayvan Barınağı'ndaki hayvanların farkına varılmasını istiyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ulvi Alacakaptan Mustafa Demir Selami Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title