Haberler

Hayvansever Dağdelen'den Nihat Doğan'a Suç Duyurusu

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Kurucu Başkanı Türkan Dağdelen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülmesi sonrası attığı tweet nedeniyle toplumun her kesiminden tepkisini çeken türkücü Nihat Doğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Kurucu Başkanı Türkan Dağdelen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülmesi sonrası attığı tweet nedeniyle toplumun her kesiminden tepkisini çeken türkücü Nihat Doğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hayvansever Türkan Dağdelen, Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İstanbul Avrupa Yakası Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği suç duyurusunda Nihat Doğan'ın Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan cinayetinin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" paylaşımıyla toplumda infial yaratıp, huzuru bozduğunu, suça ve şiddete meyilli kişileri tetikleyip, azmettirdiğini ifade etti.

Dağdelen 18 Şubat tarihli dilekçesinde, günümüzde şiddet ve cinsel istismarın neredeyse ilkokullara kadar indiğini belirtip, şu ifadelere yer verdi:

"Çok üzücüdür ama, ördeklere, damacanalara, kedilere, köpeklere, eşeklere tecavüz edilen bir ülkede yaşıyoruz. Toplum olarak artık tecavüz ve cinayet haberi almadan bir günümüz geçmez oldu. Şarkıcı Nihat Doğan'ın insanın akıl sağlığını zorlayan tweeti kabul edilemez. Mesleği ne olursa olsun, medyatik ve sürekli göz önünde bulunan, topluma mal olmuş olan kişilerin yaptıkları, söyledikleri, davranışları, insanlara iyi, yapıcı, eğitici örnekler teşkil etmelidir. Ne yazık ki Doğan, attığı tweet ile topluma kötü örnek olmuş ve huzurunu bozmuştur. Özgecan Aslan'a yapılan Nihat Doğan'ın annesine, ablasına, eşine veya bir akrabasına yapılsaydı, yine aynı tweeti paylaşır mıydı acaba? Hakimlerimize,savcılarımıza ve devlet büyüklerimize soruyorum,

yazın ülkemize gelen, sahillerimizi dolduran,binlerce yabancı turiste 'kısa, dar, dekolte' giyiniyorlar diye topluca tecavüz mü edelim?"

Dilekçesinde hakkında soruşturma başlatılmasını istediğini Nihat Doğan'ın bu süre içerisinde televizyon ve radyo kanallarındaki programlara katılmaktan da men edilmesini istedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkan Dağdelen Nihat Doğan Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title