Haberler

Hayvanların Öldürülmesinin de TCK Kapsamında Değerlendirilmesi İçin Kanun Teklifi

CHP'li Havutça, hayvanları kasten öldüren ya da hayvanlara işkence edenlerin de hapis cezası ile cezalanadırılması için kanun teklifi hazırladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, hayvanların kasten öldürülmesi ve hayvanlara işkence edilmesi olaylarının da TCK kapsamında değerlendirilmesi ve bu suçu işleyenlere hapis cezası verilmesi amacıyla kanun teklifi hazırladı.

Havutça'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, TCK'da değişiklik öngörüyor. Teklife göre, hayvanları kasten öldürenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan, acımasız ve zalimce işkence yapan, aç ve susuz bırakan, hayvanlarla cinsel ilişkide bulunan, hayvanlara fiziksel ve psikolojik acı çektirerek işkence eden, hayvanlara zorla alkollü içki, sigara ve uyuşturucu madde kullandıranlara 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Hayvanların ölümüne, yaralanmasına, kalıcı olarak beden bütünlüğünün ve ruh sağlığının bozulmasına taksirle neden olan kişiler adli para cezası ile cezalandırılacak. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Namık Havutça Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title