Haberler

Hayvanlara Tuzluk ve Kaşınma Kazığı Dağıtıldı

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, merada otlayan hayvanlardan daha fazla verim alabilmek için besicilere tuzluk ve kaşınma kazıkları dağıttı.

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, merada otlayan hayvanlardan daha fazla verim alabilmek için besicilere tuzluk ve kaşınma kazıkları dağıttı.

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 4342 sayılı Mera Kanunu hükümleri gereğince tespit, tahdit ve tahsis işlemleri biten meralarında ot açığı bulunan ve ıslaha ihtiyaç duyan köy ve beldelerde bütçe imkanları doğrultusunda ıslah çalışmaları yapılıyor. Islah çalışmaları kapsamında Narman-Sülüklü, Tortum-Tortumkale ve Oltu-Yaylaçayır köyleri olmak üzere 3 köyde yeni ıslah çalışmaları başlatıldı. Proje kapsamında köylerde gübreleme, yem bitkileri ekilişleri, ağaçlandırma, sıvat dağıtımı çalışmalar yapılıyor. Merada otlayan hayvanlardan optimum düzeyde hayvansal ürün almak için ihtiyaçları olan tuzu düzenli bir şekilde almaları gerektiği ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri," Kaşınma ihtiyacı hayvanlarda fizyolojik olarak oluşabildiği gibi sinek, arı, ve diğer böceklerin etkileriyle de ortaya çıkabilmektedir. Bu ihtiyacını gideremeyen hayvanlar huzursuz olmakta ve meradan yararlanma randımanı düşmektedir. Hayvanların tuz ve kaşınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla proje kapsamında yaptırılan tuzluk ve kaşınma kazıklar mera üzerinde uygun bir şekilde ve uygun mesafelerle dağıtılarak, üniform otlatmanın tesisinde rol oynamaktadırlar." dedi. Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan bu proje kapsamında meralardaki hayvanlardan daha fazla verim alınması için Tortum İlçesi'nin Tortumkale Köyüne 15 Narman İlçesi'nin Sülüklü Köyüne 5, Oltu İlçesi'nin Yaylaçayır Köyüne 6 adet olmak üzere toplam 26 adet tuzluk ve 10 adet kaşınma kazığı dağıtıldı. Dağıtılan tuzluklar ve kaşınma kazıkları meralarda hayvanların yoğun olarak otlatıldığı yerlere yerleştirildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Tortum Narman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title