Haberler

Kayseri'de Hayvanlara C Vitaminiyle Koruma

Güncelleme:

ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'ne tropikal iklime sahip bölgelerden getirilen  hayvanlar, kış şartlarından etkilenmemeleri için enerji içeriği ve C vitamini yüksek yiyeceklerle besleniyor.

Anadolu Harikalar Diyarı'nda 180 dönüm arazi üzerine kurulu olan Hayvanat Bahçesi 173 farklı türden yaklaşık 2 bin 500 hayvana ev sahipliği yapıyor.

Ameliyathanesi, laboratuvarı, röntgen odası ile küçük bir hastaneyi andıran veterinerlik binasının da bulunduğu Hayvanat Bahçesi'nde kış mevsimi nedeniyle hayvanların yaşam koşullarında da bir takım düzenlemeler yapıldı.

Özellikle tropikal iklim koşullarında yaşayan türlerin kış mevsimini sağlıklı geçirmeleri için yeni beslenme programları uygulanıyor.

Hayvanat Bahçesi Müdürü İsmail Tamokur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış şartlarının ağır olduğu Kayseri'de havaların soğumasıyla hayvanlar için bazı ek tedbirler aldıklarını söyledi.

Öncelikle ısıtma ve yemlemeyle ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Tamokur, "Örneğin tropikal kuş evimizde 16 türden 90 kuşumuz var. Burada alttan ısıtma sistemi ve girişinde hava perdeleri var, bunların derecelerini kışın artırıyoruz. Böylece soğuk havadan etkilenmelerini önlüyoruz. Bazı hayvanlar sürekli sıcak iklim koşullarında yaşamış. Ülkemizin ve Kayseri'nin mevsim şartları uygun değil ancak biz uygun ortamı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

C vitamini ağırlıklı besliyorlar

Tamokur, kış mevsiminin olumsuz hava koşullarının insanlar kadar hayvanları da etkilediğine dikkati çekerek, bu mevsimde hayvanların beslenmesiyle de özel olarak ilgilendiklerini dile getirdi.

Amaçlarının hayvanların kışı sağlıklı geçirmeleri olduğunu ifade eden Tamokur, şunları kaydetti:

"Hayvanlarımızı kuru üzüm, kuru incir gibi enerji verici yiyeceklerin yanı sıra C vitamini ağırlıklı meyve ve sebzelerle besliyoruz. Bahçe içindeki bütün hayvanlar için bu uygulamalar geçerli. Otoburları da enerji içeriği yüksek meyve ve sebzelerle besliyoruz. Hayvanat bahçemizin göz bebeği zürafa. Hem narin hem değerli, yeni de bir bebeği oldu. Kış nedeniyle zürafaları ailece dışarı çıkarmıyoruz. Hava biraz yumuşadığı zaman hava almaları için kapılarını açıyoruz. Ayrıca keçiboynuzu kuru üzüm, kuru incir, kabuklu fıstık, havuç, elma, armut, portakal gibi C vitamini açısından zengin yiyeceklerle besleyerek yaza sağlıklı çıkmaları için uğraşıyoruz."

Tamokur, Hayvanat Bahçesi'nde verdikleri yiyecekleri doğrudan temin yolu ile aldıklarını, yırtıcı hayvanların etlerini ise çoğunlukla  Karpuzatan bölgesindeki mezbahalardan sağladıklarını belirtti. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title