Haberler

22 Küçükbaş Hayvan Yanlış Tedaviden Telef Oldu, Sahibi İsyan Etti

Güncelleme:

Antalya'da hayvancılık yapan Adnan Demir, 22 küçükbaş hayvanına önce mavi dil teşhisi koyup aşı yaptılar, sonra 'hata yaptık' deyip telafi etmediler. 22 hayvan telef oldu, hepsi de gebe.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde hayvancılık yapan Adnan Demir, 22 küçükbaş hayvanının yanlış tedavi nedeniyle 2 hafta içinde telef olduğunu iddia etti.

Serik'e bağlı Deniztepesi Mahallesi'nde hayvancılık yapan Adnan ve Kiraz Demir çiftinin 22 küçükbaş hayvanı, geçen 22 Kasım'dan bu yana aralıklarla telef oldu. Hayvanların rahatsızlanması üzerine özel veterinerine durumu haber verdiğini söyleyen Adnan Demir, veterinerin yaptığı kontrolde hayvanlarda mavi dil hastalığından şüphelendiğini belirtti.

TEŞHİS KOYUP AŞI YAPTILAR

Bunun üzerine 22 Kasım'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nü aradığını aktaran Adnan Demir, hastalıklı olduğu için sürüden ayırdığı 4-5 koyununa İlçe Müdürlüğü'nden gelen görevlinin de aynı teşhisi koyarak aşı yaptığını kaydetti.


'EVET, HATAMIZI KABUL EDİYORUZ' DEDİLER

Hayvanlar aşılanmasına rağmen günde birkaçının öldüğünü savunan Adnan Demir, "En son dün birkaç çiftçi arkadaşımı aradım, onlar da gelip baktı ve bunun çiçek hastalığı olabileceği kararına vardık. Sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü tekrar aradım ve durumu anlattım. Geldi, baktılar, 'Evet, hatamızı kabul ediyoruz' dediler.


'HAYVANLARA RASTGELE İĞNE VURDULAR, 22 HAYVANIM TELEF OLDU'

Bu sırada delil olması için çocuğa telefonla konuşmalarımızı kaydettirdim. Bunu görünce memur arkadaşın biri çocuğun elinden telefonu alıp kaydı sildi. Sonra gerçekten 'bu hastalık mavi dil hastalığı değil çiçek hastalığıymış eyvah' dediler. İlk geldiklerinde muayene bile etmeden hayvanlara rastgele iğne vurdular. Bu hayvanlara çiçek hastalığı teşhisi konsaydı 3-5 zaiyatla kurtarabilirdim. Şu andaki zaiyatım 22 hayvan, bunların hepsi gebe" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden sorununa çözüm bulmalarını isteyen Adnan Demir, yanlış teşhisin yanlış sonuçlar doğurduğunu ve zarar ettiğini öne sürdü.

'HAKKIMI ELİMDEN ALDILAR'

Kiraz Demir de "Geldiler, herhangi bir teşhis koymadan malıma iğne vurdular. Bunlar benim gözbebeğimdi. Bunlardan geçiniyorum, benim başka bir geçim kaynağım yok. Ekmeğim bununla benim hakkım buydu. Hakkımı elimden aldılar. Beni kurtarsınlar. Ben maddi, manevi yıprandım. Beni bu dertten kısa zamanda kurtarsınlar" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title