Haberler

Hayvanlar Sevgi Çemberine Alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Sevgi Şöleni" Alikahya Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evinde gerçekleştirildi. Kandıra Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı Sevgi Şöleni'nde hayvanlara nasıl davranılması gerektiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şubesi tarafından çocuklara aktarıldı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Sevgi Şöleni'ne Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Nermin Tol, Kandıra Yunus Emre Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, hayvan aktivistleri Gölcük-Dohayko-Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Derneği Kocaeli Temsilciliği Başkanı ve üyeleri katıldı. Veteriner Selim Sandallı, İbrahim Şüler, Hüseyin Uzuner tarafından "Hayvanlara nasıl davranmalıyız?" konulu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanları için yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından, hasta ve yaşlı sokak hayvanlarının Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evinde aşılarının yapılarak tedavi edildiğini belirten veterinerler, sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak alındıkları aynı yere tekrar bırakıldıklarını söyledi. İlimizde yaklaşık 5 bin kadar sokak hayvanı olduğunu dile getiren veterinerler, sokak hayvanlarına karşı toplumsal bilincin arttırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ise, "Bu dünyada yalnız değiliz, bizim gibi canlılar var. Bu canlılarla birlikte yaşamayı kavramamız gerekiyor" diyerek başladığı konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak 2004 yılından buyana 32 bin sokak hayvanının kısırlaştırılarak kuduz gibi aşılarının yapıldığını belirtti. "Hayvanların insanlardan kaçmadığı yer emin yerdir" diyen Poyraz, hayvanlara duyulan sevgi ve şefkatin o yerle ilgili önemli bir gösterge olduğunu dile getirdi.

Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte sokak hayvanlarına daha insanca nasıl davranabiliriz diye çalışıyoruz diyen Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Hayvanları Koruma Kurulu Başkanı olan Şükrü Çakır, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Sayın Valimize hayvanlara karşı olan duyarlılıkları için teşekkür ediyorum" dedi. "Kocaeli yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye model olmaya devam ediyor" diyen Başkan Danışmanı Nermin Tol da, bu konuda sivil toplum kuruluşlarına üye olmanın önemini vurgulayarak sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şubeye yada Zabıtaya başvuru yapılması gerektiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Sevgi Şöleninin çok güzel olduğunu belirten Haytap- Hayvan Hakları Federasyonu Derneği Kocaeli Temsilciliği yetkilileri Mesut Sivri ve Arzu Kulluk, bu tür etkinliklerle çocukların daha bilinçleneceğini Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yemek ikramının ardından Haytap ve Dohayko dernekleri tarafından çocuklara hayvan sevgisi ile ilgili kitap hediye edildi. Barınakta bulunan yavru köpekleri seven ve onlarla fotoğraf çektiren çocuklar, güzel havada müzik eşliğinde dans ederek oyunlar oynadı. Açık hava sinemasında hayvan sevgisi konulu "Köpek Oteli" filmini seyreden çocuklar sokak hayvanları ile ilgili bilgi edindi. Çocuklar Sevgi Şöleni ile insan ve hayvan sevgisini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı arifesinde doyasıya yaşama imkanı buldu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Poyraz Alikahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title