Haberler

Hayvanlar İçin İki Yıldır Köyün Merasına Su Getirmeye Çalışıyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Nasuhoğlu Köyü Muhtarı Yusuf Seyman, 2 yıldır hayvanların ihtiyacı için 8 kilometre uzaklıktaki bölgeden köy merasına su getirmeye çalıştıklarını belirterek, bu konuda Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’dan destek beklediklerini anlattı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Nasuhoğlu Köyü Muhtarı Yusuf Seyman, 2 yıldır hayvanların ihtiyacı için 8 kilometre uzaklıktaki bölgeden köy merasına su getirmeye çalıştıklarını belirterek, bu konuda Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'dan destek beklediklerini anlattı.

Kendi imkanlarıyla temin ettikleri iş makineleri yardımı ile 12 metre kazarak buldukları suyu köyün merasına getirmek için çalışan Muhtar Seyman, 2014 yılından bu yana çalışma yürüttüğünü ve 25 bin lira harcama yaptığını söyledi. Köylerindeki hayvanların su ihtiyacı için Kuyu Alanı mevkiindeki suyu getirmek için çalıştıklarını belirten ve bunun için Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'dan destek beklediklerini anlatan Nasuğoğlu Köy Muhtarı Yusuf Seyman; "Köyümüzün geçim kaynağı genelde hayvancılıktır. Bunun için köyümüzün hayvanlarının ihtiyacı için su getirmeye karar verdik. Köyümüze yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Kuyu Alanı mevkiinde iş makinaları ile 12 metre yerin altına kazarak su çıkardık. Bu suyu yer yüzüne çıkararak 500 metre ileriye bir çeşme yapacağız. ve bu çeşmeden köyümüzün hayvanlarını sulayacağız. Kendi çabalarımız ile yapıyoruz. Kendi imkanlarımız ile saati 150 liraya kepçeyi kiraladık ve suyu bulduk. Çok kıymetli Bakanım Veysel Eroğlu beye buradan selam ediyor ve onun desteklerini bekliyorum. Ayrıca da sayın Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya'nın da desteklerini bekliyorum" dedi - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Sandıklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title