Haberler

Hayvancılık Tesisine "Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası"

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, kentte yaklaşık bin büyükbaş hayvan kapasiteli tesisin Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası aldığını söyledi.

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, kentte yaklaşık bin büyükbaş hayvan kapasiteli tesisin Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası aldığını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İç Anadolu Bölgesi'ndeki büyükbaş hayvancılık tesisleri arasında ilk 20'ye girebilecek kapasitedeki tesisin bu sertifikayı almasının kent için önemli olduğunu ifade etti.

Sevdiğin köyündeki işletmenin gerekli akreditasyon şartlarını yerine getirdiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"İlimizde süt hayvancılığı yapan büyük bir işletme hastalıklardan ari statüsü aldı. Hastalığın bulaşmadığı, sütlerinin sağlıklı olduğu tesis kuruldu. Şu anda bine yakın büyükbaş hayvan var. Tesis, damızlık hayvan üretimi de yapmaktadır. Hastalıklardan ari statüsüne geçti. Kan tahlilleri ve diğer özellikler yönünden kendisini akredite etti. Hiçbir hastalığın olmadığı, sürekli kan ve diğer testlerin yapıldığı bir işletmemizin olması kentimizdeki hayvancılık açısından önemli. Hastalıktan ari işletme sertifikası alan işletmelere devletimiz destek veriyor. İlimizde bu sayının artmasını arzu ediyoruz."

Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Hastalıktan Ari İşletmeler ve Onaylı Çiftlikler Genelgesi çerçevesinde Türkiye'de yaygın olarak görülen sığır tüberkülozu, sığır, koyun, keçi brusellozu ile etkin mücadele edilebilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen bu hastalıklardan halk sağlığının korunması amacıyla hastalıktan ari işletme desteklemesi yapıldığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İç Anadolu Bölgesi Kenan Şahin Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title