Haberler

Hayvancılık Sektörü Aydın Ticaret Borsası'nda Bir Araya Geldi

Aydın Ticaret Borsası; hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler, kooperatifler, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileriyle üretici birlikleri başkanlarını bir araya getirerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

Aydın Ticaret Borsası; hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler, kooperatifler, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileriyle üretici birlikleri başkanlarını bir araya getirerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

Toplantıya, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yrd. Cihan Can, Aydın İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Vekili Hasan Ünal, Efeler İlçe Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Ökdem, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Aydın İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya, Çine İlçesi Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı ve Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok ve sektörde söz sahibi işletme sahipleri ve kooperatif başkanları katıldı.

Toplantıda üretimin yüzde 90'nın küçük üreticiler tarafından gerçekleştiği hayvancılık sektöründe,küçük üreticilerin korunmamasının onları sektörün dışına iteceğinden, öncelikli olarak küçük üreticilerin korunması gerektiği üzerinde duruldu. 2010 yılında başlayan canlı hayvan ithalatının sektörü olumsuz etkilediği ve piyasayı bozduğu için ithalatın kaldırılması için gerekli lobi faaliyetlerinin tüm kurumlar tarafından yapılması gerektiği fikir birliğine varılan konuların başında yer aldı.

Süt toplama sektöründe bakıcı sorunu, yem maliyetleri, mazot girdi fiyatları, küçük üreticilerin işi bırakması gibi sorunların olduğu ve üreticiyi ayakta tutmak gerektiği konuşuldu. Köylere koyulan süt toplama tanklarının elektrik problemleri nedeniyle çalışmamasının ve TEDAŞ, AYDEM gibi kurumlar ile irtibata geçilerek çözüme kavuşturulması gerektiği rapor edildi.

Toplantıda AVM yasasının tüm üreticiler için büyük sorun olduğunun biran önce yasalaşması için gerekli girişimlerin başlatılması gerektiği konuşuldu. Yaklaşık iki saat süren toplantıda sektörle ilgili pek çok sorun kayıt altına alınırken, Aydın Ticaret Borsası tarafından toplantı raporu oluşturulması ve tüm katılımcı kurumların üst mercilerine gerekli raporu sunmaları karara bağlandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cihan Can Aydın Çine Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title