Haberler

Hayvanat Bahçesi'ndeki Görevliler Eğitim Aldı

Güncelleme:

Başkan Kocamaz, "işi daha profesyonelce yürütmek gerektiğinin bilinci içerisindeyiz"

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hayvanat Parkı'nda görev alan personellerinin eğitim aldığını belirterek, işi daha profesyonelce yürütmek gerektiğinin bilinci içerisinde olduklarını söyledi.

Ankara Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri tarafından eğitimi başarı ile tamamlayan personellere törenle sertifikaları dağıtıldı.

Hayvanat Bahçesinde düzenlenen törene Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Prof.Dr. Erol Alaçam, Prof.Dr. Şakir Doğan Tuncer, Prof.Dr. Fatih Atasoy, Tarsus MHP Belediye Başkan Adayı Şevket Can, Belediye Başkan Yardımcıları Kerim Tufan ve Behçet Sarı ile personeller katıldı.

Tarsus Hayvanat Parkı'nın bölgenin cazibe merkezi olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediyesi'nin birçok konuda olduğu gibi Hayvan Parkı konusunda da bölgede öncü rolü üstlendiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, "Doğusunda Adana Büyükşehir Belediyesi batısında Mersin Büyükşehir Belediyesi varken, bir ilçe belediyesi olarak bölge insanlarının talepleri doğrultusunda şehir merkezinde kurulan ve dar bir alandaki Hayvanat Bahçemizi bugün daha geniş bir mekana taşımış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada hem hayvanlar mutlu olacak, hem de tüm Çukurova'dan gelen ve bu parkı ziyaret eden insanlar özellikle çocuklar mutlu olacaklar. Aynı zamanda bölgemizde biyolojik gen çeşitliliğine katkıda bulunmuş olup gelecek nesillerimize aktarıyoruz. Tabi bundan sonra Adana ve Mersin'de böyle bir hayvanat bahçesi açılmasının mümkün olmadığı bir ortamda bu parkın Tarsus'a, bölgeye hareket getireceğini de düşünüyoruz. Tüm bölgemize, insanlığa ve burada konuk olan hayvanlara da hayırlı uğurlu olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

Personellere eğitim veren hocalara teşekkür eden Başkan Kocamaz, "Tabi böylesine geniş bir mekana taşındıktan sonra işi daha profesyonelce yürütmek gerektiğinin bilinci içerisindeyiz. Bu konuda burada görev alacak arkadaşlarımızın bu işi severek yapmaları gerektiğini biliyoruz. Bunun için de burada görev alacak, çalışacak arkadaşlarımıza eğitimler vererek onları daha bilinçli hale getirmenin mücadelesini yapıyoruz. Bugün değerli hocalarımızın verdiği eğitimler sonucunda Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalar inşallah Tarsus'umuz içinde hayırlı olmuştur. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi dekanı başta olmak üzere değerli hocalarım Erol Alaçam, Şakir Doğan Tuncer ve Fatih Atasoy'a bize verdikleri destekler için özellikle teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

TARSUS ÇATAL BURUN AV KÖPEKLERİNİ SAFLAŞTIRMA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tarsus Çatal Burun Av köpeklerinin saflaştırma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Kocamaz,"Yıllardır yine üzerinde hassasiyetle durduğumuz Tarsus Çatal Burun köpeklerinin, özellikle soylarının saflaştırılması, uluslar arası platformda tanımlanması çalışmalarında bize verecekleri destekler için ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün Çatalburun yetiştirici sertifikası alacak arkadaşlarımızı özellikle kutluyorum. Hepsini tebrik ediyorum. İnşallah Çatalburun köpeklerini en iyi en bilimsel şekilde yetiştirip Tarsus'umuzu temsil edeceklerdir. Hayvanlara en iyi şekilde bakacaklar ve Tarsus'un öncülüğünü bu konuda da öne çıkarmış olacaklar" ifadesini kullandı.

Hayvanat Bahçesi'nde çalışanlara eğitim veren Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi ve Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Şakir Doğan Tuncer ise, "Biz Veteriner Fakültesi olarak sayın dekanımızla da bu konuyu görüşmüştük, destek vermeye hazırız. Bugünkü eğitimde bu desteğin ilk başlangıcı olacak. Bundan sonra da ümit ediyorum ki çalışmalarımız devam edecek. Dünkü görüşmelerimizde ilerdeki aşamalarda gerek veteriner hekim meslektaşlarımızın gerekse de yetiştiricilerimizin eğitimi konusunda da programlar ve projeler geliştirme çabaları içerisindeyiz. İlerleyen tarihlerde başkanlığımız ve fakültemiz arasında bir protokol yaparak bu çalışmaları daha derinleştireceğiz, daha etkin hale getireceğiz. Tabi bir diğer önemli projede Fatih hocamızın başlattığı Çatal Burun Projesi. Gerçekten bu ülkenin ve bu bölgenin çok önemli bir projesi. Bu Saflaştırma Projesini genlerin korunması adına da önemli buluyoruz. O konuda da fakültemiz gerekli desteği yapacaktır. Bu vesile ile bizi burada ağırlayan başta başkanımız olmak üzere tüm Tarsuslulara çok teşekkür ediyoruz. Böyle muhteşem bir eseri Tarsus'a ve bölgeye kazandırdığınız için gerçekten çok mükemmel bir Hayvan Parkı ve sizin hayvan severliğiniz, doğayı severliğiniz sanıyorum bölgeye çok katkı sağlayacak onun için sizi kutluyorum" dedi.

Tarsus Çatal Burun Av köpeklerinin saflaştırma çalışmasını yapan Prof. Dr. Fatih Atasoy, geliş amaçlarının yürütülen projelerden Tarsus Çatal Burun Köpeklerinin, av özelliklerinin korunması, araştırılması, yaygınlaştırılması, tanıtılması projesi ve eğitim çalışmaları olduğunu söyledi.

Atasoy, "Burada bizim geliş amacımız sayın başkanımızın yürüttüğü projelerden şimdilik ikisi olan, birincisi Tarsus Çatal Burun Köpeklerinin, av köpeklerinin korunması, araştırılması, yaygınlaştırılması, tanıtılması projesidir. Diğeri de eğitim çalışmaları olacak bunu başlattık ve devamını getirmek istiyoruz.

Tarsus tarih kokan bir şehir ama diğer özellik Tarsus'ta adı simge haline gelen Tarsus Çatal Burun Köpekleridir. Yıllardır birçok şey yapılmış Çatal Burun Köpeklerini korumak için, yaymak için ve tanıtmak için ama sayın başkanımızın çabalarıyla ve bizimle temasa geçmesi ile biz yeniden geçen sene bu işe sıfırdan başladık ve şu anda da iyi gidiyoruz. Bir elit sürü oluşturacağız. Sonra biz bunları yayacağız ve tescil ettireceğiz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından sonra çalışanlardan Emsal Kucur, Levent Balcı, Mustafa Karagündüz, Mustafa Takan, Eyüp Yıldırım, Alican Yıldırım, Bülent Rüzgar, Yusuf Yılmaz, Şadi Teke, Orhan Özkütük'e sertifikaları verilirken, Durmuş Öztürk ve İtfaiye Müdürü Mehmet Akça'ya da Çatal Burun av köpekleri çalışmalarına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ankara Üniversitesi Burhanettin Kocamaz Tarsus Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title