Haberler

Hayvan Hakları Gönüllülerinden, Hayvan Barınağına Ziyaret

Güncelleme:

Hayvan Hakları Gönüllüleri, Sivas Belediyesine ait olan hayvan barınağını ziyaret etti.

Hayvan Hakları Gönüllüleri, Sivas Belediyesi'ne ait olan hayvan barınağını ziyaret etti.

Hayvan Hakları Gönüllüsü Nazlı Ayşe Büyükyazı öncülüğünde Sivas Belediyesi'ne ait olan sahipsiz ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarının bakımı yapılan hayvan barınağına gezi düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği geziye katılanlar hayvanlarla yakından ilgilendi.

Gezide Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun hayvan barınağı hakkında ve barınakta bulunan alanlar hakkında bilgiler verdi.

Düzenlenen gezi hakkında açıklama yapan Gönüllü Nazlı Ayşe Büyükyazıt, "Bu hayvanların burada bulunma sebebi bizim korkularımız ve yaşam alanımızı paylaşmamamızdan dolayıdır. Amacımız, mademki bu hayvanlar burada yaşamak zorunda o halde onlara daha güzel bir yaşam alanı oluşturmaktır" dedi.

Geziye katılan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ise; "Bu tür merkezlerin geçici olduğuna vurgu yaparak, siz hayvan hakları konusunda duyarlı gençlersiniz ama söz sahibi olmanız için yerel hayvan gönüllüsü olmalısınız ilimizde yerel hayvan gönüllüsü maalesef yok. İçinizden bir grup oluşturarak yerel hayvan gönüllüsü eğitimi alabilir ve Orman Su Bakanlığı'na bağlı şube müdürlüğümüzden alacağınız belge ile valilik ve belediye ile daha rahat irtibat kurar ve hayvanlar için bir çalışma yapabilirsiniz" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title