Haberler

Hayvan Barınağında Kötü Muamele İddiası

Türkiye’nin ilk yaşlı, özürlü ve hasta kedi bakımevi olan Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü içerisindeki Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi’nde çekildiği ileri sürülen parçalanmış yavru kedi fotoğrafları, hayvan severlerin tepkisine neden oldu.

Türkiye'nin ilk yaşlı, özürlü ve hasta kedi bakımevi olan Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü içerisindeki Kampüs Geçici Hayvan Bakımevi'nde çekildiği ileri sürülen parçalanmış yavru kedi fotoğrafları, hayvan severlerin tepkisine neden oldu.

MEÜ Çiftlikköy Kampüsü içerisinde yer alan hayvan bakımevinin karantina bölümünde çekildiği ileri sürülen fotoğraflarda, başka hayvanlar tarafından yarısı yenilmiş yavru kedi fotoğrafı görenleri dehşete düşürürken, operasyondan çıkmış ve narkozun etkisinde olan bir kaç kedinin yerde sağlıksız koşullarda yatar haldeki görüntüsü yürekleri burktu. Sosyal medyada da yer alan fotoğraflar, Mersin'deki hayvan dostlarının tepkisine neden olurken, fotoğrafların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı da tartışılmaya başlandı.

İddialarla ilgili İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mersin Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş, bir komplo ile karşı karşıya olduklarını ileri sürdü. Yaklaşık 1 aydır büyük bir baskı ve saldırı altında olduklarını belirten Derviş, ortaya çıkan bu son olayın da bu baskı ve saldırıların devamı olduğunu öne sürdü. Sürekli olarak derneklerinin, başka bir derneğin üyesi tarafından taciz edildiğini, bazı yerlere şikayetlerde bulunularak kendilerinin barınaktan uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Derviş, "Bu çerçevede MEÜ Rektörlüğü'ne gittiler, 'bu barınak iyi işletilmiyor, kötü şeyler oluyor, lütfen protokolü feshedin' dediler. Bu tutmadı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne şikayette bulundular. Soruşturma açıldı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın müfettişleri geldi, baktı, evrakları inceledi, bir şey çıkmadı. 'Belediyeden aldıkları yardıma rağmen, çok yüksek ücretlerle bağış alınıyor' dediler. Bunu da kanıtlayamadılar. İşletme defteri önümde, temmuz ayında 11 bin lira para girmiş. Bunlar tutmayınca, bu defa barınakta bize bir tuzak kurup, içeriye girilmiş. 1-2 saat önce ameliyat olmuş hayvanlar yere yatırılarak resimleri çekilmiş. Bunu yapan içimizden biri" dedi.

Yarısı başka hayvanlarca yenilmiş halde görülen kedi yavrusu ile ilgili de açıklama yapan Derviş, "Anneler, yaşamayacak olan yavrularını ayırırlar, beslemezler. Öldükten sonra da yerler.

Eğer biz ölmeden önce fark edip yanlarından alabilirsek alıyoruz. Alamazsak bu olağan bir şeydir, her barınakta olur, doğada da olur. Anneleri yaşamayacak, zayıf yavruları öldükten sonra yer. Ama biz genelde hasta bebekleri eğer anne ilgilenmiyorsa alır biberonla bakarız" diye konuştu.

"SÜREKLİ DENETLENİYORUZ, İSTEYEN HERKES DİLEDİĞİ ZAMAN GELİP GEZEBİLİR"

İstenildiği zaman isteyen herkesin gelip barınağı gezebileceğini, hayvanları yerinde görebileceğini vurgulayan Derviş, şöyle devam etti; "Bir eksiğimiz veya vahim bir durum varsa bunu tespit edebilir. Kapımız sonuna kadar açık. Biz burada bir komploya maruz kaldık. Bir ay önce başlayan saldırının devamı bu. Rektörlüğü aşağıladılar olmadı, protokolü iptal ettirmeye çalıştılar tutmadı. Rektör bey kendisi gelip burayı gördü. Orman ve Su İşleri yetkililerine 'usulsüz iş yapılıyor' diye baskı yapıldı, onlar da denetlediler. Üstelik habersiz gelerek de denetlediler. Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü geldi, İl Sağlık Müdürlüğü de geldi. Onların da raporları temiz çıktı. Her hangi bir usulsüz veya sağlıksız durum tespit edilmedi."

"RANTÇILARI GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Baktıkları hayvanların rant getiren, satılan kediler, köpekler olmadığını, hasta, ayağı olmayan, kör ve sakat hayvanlar olduğunu ifade eden Derviş, "15 yıldır ben bu camiadayım. Bu kadar süredir iyi bir hayvan severdim de şimdi mi kötü oldum? Devletten plaket aldım, ne oldu da ben bozuldum. Ben bozulmadım, aynı yerdeyim. Ama birileri bozuk. Başka bir dernek aracılığı ile bizi yok etmek istiyorlar, bizden kurtulmak istiyorlar. Çünkü biz biat etmiyoruz. Tek hedef bizi buradan uzaklaştırarak, rantçıları getirmek" ifadelerini kullandı.

Derviş, bakımevinde şu anda 114 köpek, 410 yetişkin kedi ve 110 tane de yavru kedi bulunduğunu belirtirken, barınaktaki ölüm oranlarının ise yüksek olmadığını kaydetti. Derviş, her ay düzenli olarak ilgili kurumlarca denetlendiklerini de sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title