Haberler

Hayvan Barınağı, Sürgünleri İBB Meclisine Taşındı

Güncelleme:

Fatih Belediyesine bağlı hayvan barınağında yaklaşık 2 yıldır 'geçici' olarak görevlendirilen memurlar seslerini duyurmak için İBB Meclisini ziyaret etti.

Fatih  Belediyesi'ne bağlı hayvan barınağında yaklaşık 2 yıldır 'geçici' olarak görevlendirilen memurlar seslerini duyurmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Meclisini ziyaret etti. Aralık ayı oturumunu meclis balkonundan izleyen memurlar adına söz alan ve kürsüden gündem dışı konuşma yapan CHP İBB Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü, konuyla ilgili olarak 2 defa soru önergesi verdiklerini ve konuyu Fatih İlçe Belediye meclisine taşıdıklarını ancak çözemediklerini belirtti.

OKUMUŞ: BUNUN ADI MOBBİNG YANİ TACİZDİR

12 kamu çalışanından 9'unun Tüm-Bel-Sen'e bağlı olarak görev yaptığını söyleyen Okumuş, "KESKE' bağlı Tüm-Bel-Sen üyeleri hayvan barınağında adına geçici görevlendirme denilerek, aralarında mimar, kimya mühendisi, jeofizik mühendisi, inşaat mühendisi, elektrik mühendisi, Tekniker ve idari personel gibi farklı kadrolarda görev yapan kamu çalışanları haksız, hukuksuz ve afaki gerekçelerle kadroları ve meslekleri ile hiç ilgisi olmayan hayvan barınağına gönderilerek istifaya, emekli olmaya veya başka kurumlara gitmeleri için zorlanmakta ve keyfi soruşturmalara tabi tutulmaktadır" dedi. Yapılan uygulamanın mobbing yani taciz anlamına geldiğini belirten Okumuş, memurların 3 bin köpeğin bulunduğu hayvan barınağı içinde 20 metrekarelik alanda sürekli kameralarla izlendiğini, bu kişilerin meslekleri adına hiçbir görev yapamadıklarının altını çizdi.

İLÇELERLE İLGİLİ KONULAR BURAYA TAŞINMASIN

CHP'li üyenin konuşması üzerine söz alan AK Partili grup sözcüsü Ömer Lütfi Arı, İlçelerdeki problemleri buraya taşıyıp gündemimizi meşgul edecek olursak usül olarak doğru yapılmış olmayacağı kanaatindeyim. İlçelerle ilgili Büyükşehirle ilgisi olmayan olaylar burada ifade edilmesin. Eğer bir hukuksuzluk varsa çalışanların hakkı verilmiyorsa Türkiye bir hukuk devletidir oraya müracaat edilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

SOMA, ERMENEK TBMM'DE NASIL GÖRÜŞÜLÜYORSA…

CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban da Ermenek, Soma gibi yerlerde yaşanan olayların TBMM'ye taşındığını hatırlatarak "Ermenek'te Soma'da, Türkiye'nin herhangi bir noktasında yaşanan insan hakkı ihlali nasıl TBMM gündemine geliyorsa İstanbul'un herhangi bir noktasında yaşanan çözülmemesi için ısrarla davranılan bir konunun İBB Meclisi'nde gündeme gelmesi son derece doğaldır" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ermenek Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title