Haberler

Hayvan Bakımevi Hastane Gibi Çalışıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, bir yılda 3 bin 894 hayvanın bakımı yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, bir yılda 3 bin 894 hayvanın bakımı yapıldı. Trafik kazası geçiren 701 hayvan ameliyat edilerek, sağlığına kavuşturuldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, geçen yıl 3 bin 894 hayvanın bakım ve tedavisini yapıldı, 701 hayvanın ameliyatı gerçekleştirilerek sağlığına kavuşturuldu. Hayvan hastanesi gibi hizmet veren Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne, 0 (412) 345 02 23 numaralı telefon ile 0 539 251 27 05 numaralı hayvan ambulansı telefonundan ulaşan vatandaşlar, merkezi bin 224 kez arayarak şikayette bulundu. Tüm şikayetleri değerlendiren ve müdahale eden Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, trafik kazası geçiren 697 kedi ve köpek, 1 at, 1 tilki,1 şahin,1 eşeğin tedavisini tamamladı. Bin 625 hayvanın kuduz, iç ve dış parazit aşılarını yaptı, 630 kedi ve köpeği kısırlaştırdı, 396 hayvanı tekrar doğaya bıraktı, sahipsiz 280 kedi ve köpeği vatandaşların isteği üzerine sahiplendirdi.

4'ü veteriner hekim, 3'ü veteriner teknikeri olmak üzere 30 personelin görev yaptığı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, merkezin sokakta yaşayan hayvanların tedavi edildiği ve barındığı bir mekan olduğunu, aynı zamanda hastane işlevi gördüğünü söyledi. Her yıl binlerce hayvanın tedavi gördüğü merkezden, evcil hayvanların yanı sıra yaban hayvanların da faydalandığını dile getiren Mertoğlu, "Kaza geçiren hayvanların buradaki polikliniklerde tedavi ve bakımları yapılıyor. Bakım ve tedaviden sonra rehabilitasyon sürecine başlanıyor" dedi.

"KÜPELİ OLMAYAN HAYVANLAR MERKEZE BİLDİRİLMELİ"

Aşı ya da tedavi için dışarıdan getirilen hayvanların iç ve dış parazit temizliklerinin yapılıp küpelendiğini, daha sonra alındıkları alana bırakıldığını kaydeden Mertoğlu, merkeze sahipsiz hayvanların yanı sıra sahipli hayvanların da kabul edildiğini aktardı. Merkezde, evde bakımı yapılan hayvanların kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin ücretsiz bir şekilde yapıldığını vurgulayan Mertoğlu, "Mahalle veya sokaklarda yaşayan küpeli hayvanlar, aşılı ve tamamen zararsızdır. Yurttaşlar bu konuda rahat olmalıdır. Ancak küpesi olmayan hayvanlar varsa ve özellikle saldırgansa merkeze ihbarda bulunabilirler. Ekiplerimiz 24 saat bu konuda hizmet üretiyor" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title