Haberler

Hayri İnönü'nün İstifa Mektubu Ankara'da Yakıldı

Güncelleme:

Mustafa Sarıgül'ün Hayri İnönü'den ileride yürürlüğe konulmak üzere başkanlıktan istifa ettiğine ilişkin imzalı yazı Ankara'da yakılınca gerginlik patlak verdi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül tartışmasının perde arkasında 'istifa mektubu' olduğu iddia ediliyor.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yaptığı pazarlık sonrası, Şişli Belediye Başkan Adaylığı için Emir Sarıgül'ü, o olmazsa çok yakın çalıştığı Belediye Meclis Üyesi Hayri İnönü'yü önerir. Ancak Hayri İnönü'den eğer belediye başkan adayı gösterilir ve seçilirse, bir süre sonra bu görevinden ayrılması ve yerine oğlu Emir Sarıgül'ün seçilmesi için söz alır. Söz almakla kalmaz, bir zamanlar Turgut Özal'ın bakanlarına yaptığı gibi, Hayri İnönü'den ileride yürürlüğe konulmak üzere "Şişli Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettiği"ne ilişkin imzalı bir yazı alır.

HAYRİ İNÖNÜ GÖREVİ BIRAKMADI

Hayri İnönü, CHP'den Şişli Belediye Başkanı seçilir, ancak aradan geçen süre içinde görevden ayrılıp yerini Emir Sarıgül'e bırakmaz. Bunun üzerine, kendisine imzaladığı "istifa mektubu" bizzat Mustafa Sarıgül tarafından anımsatılır. Tehditli bu anımsatma, pek şiddetli olur. Hatta bu şiddetin etkilerini atlatabilmek için Hayri İnönü, bir süre yurtdışına çıkmak zorunda kalır.

TOPLANTIYA MUSTAFA SARIGÜL KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bunalımı çözmek üzere görevlendirdiği İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in de hazır bulunduğu tarafları barıştırma görüşmesine de, gazetelere yansıdığı üzere Emir Sarıgül değil, Mustafa Sarıgül katılır, Hayri İnönü ile birlikte.

Gergin geçen toplantının sonunda, Hayri İnönü'nün Mustafa Sarıgül'e seçimden önce verdiği "istifa mektubu"nun yakılarak ortadan kaldırılması olur.

(Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Sarıgül Hayri İnönü Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

TAHİR.:

SARIGÜL SEN HALKTA MAFYACILIKLA BİLİNİYORSUN. CHPDEN DE SİYASETTEN DE DEFOLUP GİT ARTIK

30
0
yanıtYanıtla
A.D:

ATATÜRK hilafet ve saltanatı kaldırmadımıydı bunlar ATATÜRK''ün partisinden değillermiydi kafam karıştı yahu

27
2
yanıtYanıtla
nasreddin hoca:

ben sucluyu buldum, mesele mobilyacilarda. koltuklarda sorun var. oturan kalkamiyor. kalkan oturamiyor. mobilyacilari degistirelim.

29
0
yanıtYanıtla
ERZI:

Sarigul zaten sahtekarlikla dolu olan siyeseti kendi karakteri sayesinde dahada bir kirletmeyi becerebiliyor. Helal olsun. Kerhanenin onde geleni misali.

27
1
yanıtYanıtla
Gunnar Kleppestø:

Nerde kavga, orda CHP. CHP cok sever koltukta oturmayi ama ne devlete ve nede millete hizmet verirler. Isleri, gusleri koltuk kavgasi. CHP utanma yokmu, nasil bir utanmaz insanlar bu partiyi yonetenler.

22
3
yanıtYanıtla
Haluk Yılmaz:

kusura bakmayın ama bu çocuğun tipi biraz tuhaf. . . bilgisi, kültürü, tecrübesi, emeği nedir ki Şişli''ye başkan yardımcısı oluyor !? bazı gençlerimiz maalesef fino köpeği gibi süsleniyor. (Bu bütün siyasi partilerde, iş dünyasında, Fetullahçı gençlerde de var. ) (Süslü erkekler zahiren erkek olsalar da hakikatte öyle değillerdir) mealinde bir sözü vardı, Hazreti Ali''nin. . .

19
3
yanıtYanıtla
AntiamerikancımobilWeb@haberler.com:

Bunlar siyasetçimi mafyamı bizleri yönetmeye talib olanlara bakın.....yazık bu millete yazıkkkkk....

16
0
yanıtYanıtla
HerkülMobil-IOS:

Mustafa sarıgül iyiken istanbul büyükşehir belediye başkanı seçilemedi adam sittinsene o koltuğu bırakmazdı birde sülalesini yerleştirirdi bir çivi bile istanbul a çakmazdı neyseki verilmiş sadakamız varmış adam seçilmedi. Kadir topbaşın tırnağı bile olamaz bu Adam hayret hangi koyunlar ona oy verdi meemeemee

2
1
yanıtYanıtla
ASLAN:

Galatasaray küçük sarıgülden kurtuldu inşallah türkiyede büyüğünden kurtulur

3
0
yanıtYanıtla
KartalMobil-IOS:

Eskiden sosyal demokratım diye gururluydum mutluydum ama CHP'nin basına iyi bir yönetici veya yöneticiler gelene kadar ne CHP'ye nede baskasına oy yok..en büyük BEŞIKTAŞ gerisi traş...

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title