Haberler

Hayranlarından Tuba Büyüküstün'e Doğum Günü Hediyesi; Çocuk Gülümsemesi

Oyuncu Tuba Büyüküstün'e sevgilerini göstermek için duygu, düşünce, şiirlerini, çizdikleri resimleri toplayarak 'kişiye özel tek baskılık kitap', 21 ülkeden 50 metrelik 'doğum günü mektubu' hazırlayan hayranları yeni kampanya başlattı. Hayranları, yaşama '1-0 yenik başlayan' çocukları Büyüküstün'ün 5 Temmuz'daki doğum gününde sevindirmek için harekete geçti.

Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'daki birçok ülkede büyük hayran kitlesi, Facebook'ta yaklaşık 4.5 milyon takipçisi bulunan, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İyi Niyet Elçisi Büyüküstün'ün doğum günü için için sosyal medyada örgütlenen hayranları 'Topraklar Umutla Mayalansın' adını verdikleri kampanya doğrultusunda web sayfası hazırladı. Web sayfasında Tuba Büyüküstün'ün çocukları çok sevdiği vurgulanırken, "Tubamızın doğum gününde ona bir çocuk gülümsemesi hediye etmek ister misiniz?" başlıklı yazıyı kaleme aldı. Yazıda, "Bir ağaç gibi yeşermeyi vazife edinmiş, kök gövde ve dallardan oluşan bir bütün gibiyiz. Temelimiz sağlam bizim. Çünkü 'Tuba' adında bir kök salınmış sol yanımıza. Gövdemiz daha bir oturaklı Büyüküstün'lükten değil, yüce gönüllülüğü çıkarsız sağlamayı öğrendiğimizden. Biz Tuba severler olarak kocaman bir çınar ağacıyız aslında. Sağlam bir kadının sapasağlam dallarıyız" diye yazdı. Tuba Büyüküstün'ün 5 Temmuz 1982'de dünyaya geldiği hatırlatılan yazıda şöyle devam edildi:

"GÜLÜMSEMELERİ TUBAMIZA HEDİYE EDELİM"

"Adı; Tuba Büyüküstün. Türkiye'de doğan bu 'biri'nin adı, başarısı, sevgisi sınırları aştı. Milleti, dili, ülkesi başka sevgisi bir koskocaman bir aile oldu. Sadece oyunculuğuyla değil, güzel kalbi, karakteri, sosyal projelere duyarlılığı ve desteği ile gönlümüze taht kurdu. Özellikle çocuklarla ilgili her türlü sosyal projeye verdiği destekle hem duyarlılığı hem farkındalığı arttırma yönünde milyonlara ışık oldu. Evet, biz O'nu çok sevdik. ve istedik ki Tubamıza olan bu sevgimiz çocukların yüzünde küçük gülümseme ve kocaman umutlara dönüşsün. O umut ve gülümsemeleri de Tubamıza hediye edelim. Bu sevginin ulaştığı her yerde 'Topraklar Umutla Mayalansın."

KISA SÜREDE YAYILDI

Tuba Büyüküstün hayranları, İstanbul'daki mahalle muhtarları ile bağlantı kurup ekonomik veya sosyal anlamda 'Hayata 1-0 yenik başlamış' olarak nitelendirdikleri çocuklardan liste oluşturdu. Kampanya ile bu çocukların 'Hayatı yakalama', 'Tutunma', 'Umut etme' şansları olması ve gülümseyebilmeleri için onlara yeni kıyafet, oyuncaklar alınması ve bunların Tuba Büyüküstün'ün doğum gününde verilmesi ve sanatçının da mutlu olması hedeflendi. Etkinliğe katılmak isteyenlerin Türkçe'nin yanı sıra İngilizce ve Arapça hazırlanansayfasındaki 'Çocuk Listesi' bölümünde ilk etapta belirlenen 31 kız veya erkek çocuk arasında seçim yapmaları halinde kendilerine  soyadları yer almayan çocukların beden veya ayakkabı numaralarının e-mail gönderildiği, hediyelerin 22 Haziran'a kadar kargo ile ulaştırılması gerektiği kaydedildi. Listedeki 31 çocuktan tamama yakını kısa sürede hediye gönderilmek üzere seçilirken, büyük ilgi gören kampanya üzerine 30 çocuk daha eklenmesi ve toplam sayının 61'e çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Özel olarak paketlenerek hazırlanacak hediyelerin Tuba Büyüküstün'ün doğum günü olan 5 Temmuz sabahı çocuklara teslim edileceği, bu sırada çekilen görüntülerin katılımcılar ve sanatçıya CD halinde verileceği kaydedildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Tuba Büyüküstün Facebook Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title