Haberler

Hayrabolu'da Doğaya 400 Kınalı Keklik Salındı

Hayrabolu Avcılık ve Atıcılık Derneği ve Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürlüğü'nce ortaklaşa yapılan çalışmada doğaya 400 adet kınalı keklik bırakıldı.

Hayrabolu Avcılık ve Atıcılık Derneği ve  Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürlüğü'nce ortaklaşa yapılan çalışmada doğaya 400 adet kınalı keklik bırakıldı.

Hayrabolu Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Cengiz İnançlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörelerinde keklik popülasyonunun  azalması nedeniyle doğaya kınalı keklik bıraktıklarını söyledi.

Avcının görevinin sadece doğadaki canlıları öldürmek olmadığını vurgulayan İnançlı, dengesi bozulan doğaya denge verme adına çaba sarf ettiklerini vurguladı.

İnançlı, temin ettikleri 400 kınalı kekliği, dernek üyeleri ve avcı arkadaşlarıyla birlikte ilçenin ve köylerin ormanlık alanlarına gruplar halinde bıraktıklarını belirtti.

Doğaya salınan kekliklerin kısa sürede üreyerek çoğalacağını ifade eden İnançlı, "Bu sayede ilçemizde kınalı keklik sayısı artacaktır. Av yapabilmek için önce av hayvanına ihtiyaç vardır. Buradan bütün avcı arkadaşlara sesleniyorum. Salınan kekliklere kimsenin ateş etmeyeceğini düşünerek gösterecekleri hassasiyete şimdiden teşekkür ederim " diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Hayrabolu Tekirdağ Kınalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title