Haberler

Hayrabolu'da Buğday Hasadı

Hayrabolu Önder Çiftçi Yönetim Kurulu Başkanı Çıkrıkçılı: "TMO'nun buğday alımındaki taban fiyatı bir an önce açıklaması gerekiyor"

Hayrabolu Önder Çiftçi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin, (TMO) buğday alımlarındaki taban fiyatının biran önce açıklanması gerektiğini belirtti.

Çıkrıkçılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe'de 320 bin dekar araziye ekili olan buğday hasadına başlandığını belirterek, yağışlar dolayısıyla buğday ekili alanlarda kök hastalıklarının geçen yıla göre daha etkili olduğunu söyledi.

Buna rağmen rekoltenin genel olarak üreticiyi memnun ettiğini belirten Çıkrıkçılı, şöyle konuştu:

"Son dönemde gelen aşırı yağış, fırtına ve dolu ile buğdaylarda belli bölgelerde ciddi hasarlar meydana getirdi. Başak kopmaları yatmalar şeklinde olan zararlar kısmen de olsa hasar tespiti ile tarım sigortası tarafından karşılandı. Buna rağmen şu ana kadar olan hasatta yüksek verim ortalamaları oluşmakta, buğdayların kalite değerleri çeşitlere göre farklılık göstermekte. Beklenilenin üzerinde gelen verim ortalamaları, hasat öncesi kurulan kötü senaryoları da bitirmiştir."

Çıkrıkçılı, Trakya bölgesinin ülkenin tarım lokomotifi olmaya devam ettiğini belirterek, hasat sezonunun tüm çiftçiler için hayırlı olmasını diledi. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Önder Çiftçi Hayrabolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title