Haberler

Hayrabolu'da 26. Ayçiçeği Festivali Törenlerle Başladı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 26. Ayçiçeği Festivali törenlerle başladı.

Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk anıtına Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu tarafından Festival çelenginin konulmasıyla başlayan tören, Edirne Belediye Bandosunun çaldığı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, "Ayçiçeği festivalimizi içimiz buruk ama yüreğimiz dimdik korkuya teröre tüm darbe girişimlerine rağmen halkımızın moral ve motivasyonunu daha yüksek tutmak için festivali hiçbir şekilde darbe teşebbüsleri ile terör saldırılarıyla engellenemeyeceği şekilde yapmaya karar verdik. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi terörde kaybettiğimiz şehit kardeşlerimizi en son olarak ta 15 Temmuz'da ve son günlerde de kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum"dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bugün yine şehitlerimiz var, herkes şunu bilmeli ki, en büyük hainlere 15 Temmuz'da en güzel demokrasi birlik ve beraberlik mücadelesini veren Türkiye, Tekirdağ ve bütün ulusumuz bunu bir kez daha ispat etmiştir. Bu birlik ve beraberlik bizde oldukça kimse bunu yıkamaz. Ülkemizin en büyük gücü ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün idealleri ve fikirleridir"dedi.

CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü de yaptığı konuşmasında, "Trakya'da üretilen ayçiçeğinin yarısının Tekirdağ'dan olduğunu belirterek, Tekirdağ ilinin iki tane şampiyonu var. Biri Hayrabolu diğeri ise Malkara İlçesi. Ayçiçeği festivalini Hayrabolu kapmış. Hayrabolu üretim noktasında önemli bir coğrafi alandır. Bunu şu şekle getirmişler, tarım aletlerini de Hayrabolu'da OSB'nin içerisinde yaptıkları bir çok tesis ile tarım ürününü sanayi ile uyumlu hale getirebilmişler ve bunun da festivalini yapıyorlar"dedi.

Daha sonra Bulgaristan folklor ekibinin gösterisinin ardından, Kültürpark'taki festival açılış kurdelesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülüoğlu, İlçe Kaymakamı Tamer Orhan, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, İlçelerden gelen Belediye başkanları ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılış sonrası Askeri Gazinoda kokteyl verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Fehmi Altayoğlu Hayrabolu Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title