Haberler

Hayrabolu Belediye Başkanı: Sinan Akçıl, Konser Listemizde Yoktu

SANATÇI Sinan Akçıl'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde düzenlenen Ayçiçeği Festivali'nde vermesi planlanan konserin, 15 Temmuz ile ilgili paylaşımları gerekçesiyle iptal edildiğini bildirmesi üzerine CHP'li Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu açıklama yaptı. Sanatçıya tepki gösteren Başkan Altayoğlu, "Kendisi ile herhangi bir anlaşmamız olmadığına göre anlaşmanın ve konserin iptali de mümkün değildir" dedi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu Ayçiçeği Festivali'nde şarkıcı Sinan Akçıl'ın sahne alacağını ancak, 15 Temmuz paylaşımları nedeniyle konserinin iptal edildiği iddialarına CHP Tekirdağ İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Altayoğlu, "Söz konusu kişi sosyal medya hesaplarında yapmış olduğu açıklamalarda Hayrabolu'da düzenlenecek Ayçiçeği Festivali kapsamındaki konserlerde kendisinin sahne almamasının nedenini 15 Temmuz günü paylaştığı videoya ve anma törenlerine katılmasına bağlamıştır. Ancak, her yıl olduğu gibi bu yılda ilçemizde Ayçiçeği Festivali'nde düzenlenecek konserler için önceki programlar ve etkinlikler de göz önüne alınarak belirlenen sanatçılar arasından farklı organizasyon şirketlerinden gelen tekliflere göre değerlendirme yapılmış ve festivalimizde sahne alacak sanatçılar belirlenmiştir. Sinan Akçıl'ın ismi ise bu sanatçılar arasında yer almamaktadır. Dolayısıyla kendisi ile herhangi bir görüşmemiz ve anlaşmamız olmamıştır. Kendisi ile herhangi bir anlaşmamız olmadığına göre anlaşmanın ve konserin iptali de mümkün değildir. Bahse konu paylaşımı ile Sinan Akçıl, belediyemiz ile kendisi arasında sözlü veya yazılı bir anlaşma varmış gibi hareket ederek toplumu yanlış yönlendirmiş ve yönlendirmeye de devam etmektedir" dedi.

HALK OYLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Başkan Fehmi Altayoğlu, Sinan Akçıl'ın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ilçede bir halk oylaması yapıldığını ve kendisinin birinci sırada yer aldığını iddia ettiğini belirterek, " Sinan Akçıl, yapılan halkoylaması ile isminin seçildiğini, buna rağmen konserinin iptal edildiğini ifade etmiştir. Fakat, düzenlenecek konserler için halkoylaması, anket gibi bir uygulama yapılmamaktadır. Bunun yerine, oluşturulan festival komitesi tarafından sanatçılar belirlenmektedir. Komitenin belirlediği sanatçı isimleri arasında da kendisinin ismi yoktur" dedi.

Şarkıcı Sinan Akçıl'ın iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu, "Eğer, Sinan Akçıl ve bazı basın yayın organlarınca küçük bir araştırma yapılmış olsaydı 12 Ağustos tarihinde Ayçiçeği Festivali'nde sahne alacak olan sayın Gülben Ergen'in de 15 Temmuz günü Şehitler Köprüsü'ndeki yürüyüşe katıldığını ve bunun da basında yer aldığını ve hatta Sinan Akçıl yerine seçildiği iddia edilen sayın Simge Sağın'ın sosyal medya hesabı üzerinden 15 Temmuz'a ilişkin video paylaştığını görebilirlerdi. Bununla birlikte, 15 Temmuz günü ilçemizde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik programına ve yürüyüşüne bizzat katıldım. Düzenlenen etkinliklere belediye olarak da her türlü yardım ve destekte bulunduk. Hal böyle iken, belediyemizle herhangi bir anlaşması olmadığı halde Sinan Akçıl'ın ticari ve belki de siyasi kaygılarla toplumun son derece hassas ve duyarlı olduğu 15 Temmuz Şehitleri'nin adını kullanarak gündem yaratmak istediği açıktır. Sinan Akçıl'ın haksız bu paylaşımına dayanılarak birçok basın yayın organında, 'Sinan Akçıl'a 15 Temmuz Linci', 'CHP'li Belediye'nin 15 Temmuz Ayıbı' gibi başlıkları ile yapılan haberlerle şahsımın itibarı ve Hayrabolu Belediye Başkanlığı'nın kurumsal kimliği hedef alınmıştır. Son derece çirkin ve hukuksuz haberler internet ortamında, yazılı ve görsel basında geniş kitlelere ulaşmış gerek şahsi, gerekse kurumsal itibarımız büyük ölçüde zedelenmiştir" dedi.

AKÇIL AMACINA ULAŞTI

Sanatçı Sinan Akçıl'ın kendisine ve belediye ye saldırarak amacına ulaştığını ifade eden Altayoğlu, "Akçıl, sosyal medyadaki paylaşımlar bununla da kalmamış İ. Melih Gökçek tarafından kendi sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda, 'Böyle yobazlık olmaz ve FETÖ destekçileri' ifadelerine yer verilerek şahsım ve belediyemiz bir terör örgütü ile irtibatlandırılmaya çalışılarak toplum nazarında olumsuz algı yaratılmak istenmiştir. Bu paylaşımlar Sinan Akçıl tarafından da desteklenerek sosyal medyada yankı uyandırması sağlanmıştır. Bunun üzerine; Sinan Akçıl amacına ulaşarak AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi ile festival anlaşması yapmıştır. Gerek sosyal medyada, gerekse bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız haberler hakkında cevap hakkımız kullanılmış ve içeriklere erişimin engellenmesi için yargıya başvurulmuştur" dedi.

Şarkıcı Sinan Akcıl, Hayrabolu Ayçiçeği Festivali'ne ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açılamada, "Sebep çok ama çok ilginç; 15 Temmuz videosu ile bayrağımın ve halkımın yanında olmuş olmam. Bu zihniyetteki belediyeyi kınıyorum. Yaşasaydı eğer, Atatürk kendi demokratik ışığıyla böyle bir sansürlemeye ne derdi acaba?" demişti. - Tekirdağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fehmi Altayoğlu Sinan Akçıl Tekirdağ Politika Güncel Haberler

title