Haberler

Hayme Ana'yı Anma Töreninde Protokol Krizi

Güncelleme:

Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi Hayme Ana'nın Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyündeki anma töreninde protokol krizi yaşandı.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi Hayme Ana'nın (Devlet Ana) Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyündeki anma töreninde protokol krizi yaşandı.

Törende Domaniç'in MHP'li Belediye Başkanı Sahvet Ertürk ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'a konuşma hakkı verilmemesi protesto edildi. Ertürk, Adan ve bir grup MHP'li tören alınını terk etti.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, bu yıl 733. düzenlenen törenlerde, her yıl Domaniç Belediye Başkanı ve onur konuklarını konuşma hakkı verildiğini ancak bunun bu sene uygulanmadığını belirtti. Ertürk, durumun tören alınandaki yetkililere iletilmesine rağmen hiç bir sonuç elde edemedikleri bu sebeple tören alınanı terk ettiklerini bildirdi.

Başkan Ertürk, "Bilindiği gibi, her yıl Eylül ayında Hayme Ana'yı anma törenleri düzenleniyor. Organizasyonun içinde olmamıza rağmen bana ve onur konuğumuz Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'a törende konuşma hakkı verilmedi. Oysa hey yıl Domaniç Belediye Başkanı törende bir konuş yapardı. Bu hak bize verilmedi. Bizde tören alınını terk ettik.Genel Başkan Yardımcımız Celal Adan Ankara'ya döndükten sonra İçişleri Bakanı ile bir telefon görüşmesi yaptığını ve durumu kendisine izah ettiğini belirtti. Adan, konuyla alakalı Bakan'ın Vali'ye arayarak, bilgi alacağı ve daha sonrada kendisine dönüş yapacağı ifade ettiğini belirtti" dedi.

Çarşamba köyündeki törende Çarşamba köyü muhtarı Selim Uyar, ali Şerif Yılmaz ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici birer konuşma yaptığı belirtildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Gazi Kütahya Domaniç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title