Haberler

Hayme Ana Yad Edildi

Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi, Ertuğrul Gazi’nin annesi olan "Hayme Ana" için kabri başında bu yıl 734’üncü kez anma töreni düzenlendi.

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi olan "Hayme Ana" için kabri başında bu yıl 734'üncü kez anma töreni düzenlendi.

Düzenlenen tören, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve diğer protokol mensuplarının Hayme Ana'nın türbesini ziyaret edip, dua okumasıyla başladı.

Yapılan duanın ardından, protokol Yörük çadırlarını gezerek halkı selamladı. Şenlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın ardından başladı.

Vali Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, "Bu etkinlikler bize tarihin derinliklerini ve köklerimizi hatırlatıyor. Bu tarih bilinci ve şuuru, kendi kültürümüzü insanımızı, hem daha yakından tanıma hem de gelecek kuşaklara aktarma adına önemli etkinliklerden birisidir" dedi.

Vali Yılmaz "Bu birikimimizin gelecek kuşaklara aktarılmasıyla ilgili geleceğimizi sağlam temellere oturmuş olacağız, dünya devleti olma yolunda hızla ilerleyeceğiz. Kuruluştaki o manevi iklim, bize kardeşliği, sevgiyi, saygıyı öğreterek bugün ihtiyaç duyduğumuz birlik, beraberlik ve dayanışmada yol gösterecek, rehber olacak, Türkiye Cumhuriyet'inin ilelebet yaşamasına temel olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, mehter takımı gösterisi, kılıç kalkan ekibi ve Balıkesir Karesi Atlı ve Okçuluk Kulübü ekibi gösteriler sundu.

Şenliğe; AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Gazi Domaniç Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title