Haberler

Hayme Ana Bacıbey Ödülleri

İnegöl Belediyesi ile Bacıbey Kent Kültürü Derneğince Türkiye'nin ilk çiftçi kadın milletvekili Şekibe İnsel anısına verilen "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" törenle sahiplerine takdim edildi.

İnegöl Belediyesi ile Bacıbey Kent Kültürü Derneğince Türkiye'nin ilk çiftçi kadın milletvekili Şekibe İnsel anısına verilen "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" törenle sahiplerine takdim edildi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, programa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir milletin yeniden dirilişine şahitlik ettiklerini anlatan Aktaş, "Bugünlerde kadınların geçmişin ihtişamını günümüze yansıtarak destansı kahramanlıkları her alanda güçlü bir şekilde ortaya koyuyor. Bunu, hepimiz çok iyi şekilde görüyoruz. Bir milletin yeniden doğuşuna rehberlik eden Hayme Analarımızı ağırladığımız ve Şekibe İnsel anısına düzenlediğimiz ödül töreninin, her alanda dünya ölçeğinde atılımlar yaparak, artık 'Ben de bu arenada varım' diyen güzel insanlara yol göstermesini temenni ediyorum." dedi.

Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar da ödül törenin Meclis'e giren kadın milletvekilleri arasında ilk çiftçinin Şekibe İnsel olduğunu söyledi.

İnsel'in anısının ilçede yaşatılması için etkinliği İnegöl'de düzenlendiklerini belirten Çınar, şöyle konuştu:

"İnegöl Belediyesi, Türkiye'nin ilk çiftçi kadın milletvekili Şekibe İnsel adına 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde doğal yaşam çiftliği kurdu. Artık o çiftliğe giden 7 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki insanına kadar herkes Şekibe İnsel'in adını yaşatmış olacak. Bugün aramızda Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk kadın bakanı İmren Aykut hanımefendi var. Yine Türk kadın siyasetinin efsane isimlerinden metropol ilçeler arasında halen en genç belediye başkanı olan ve 25 yaşında belediye başkanlığına seçilen ve daha sonra 5 dönem aralıksız milletvekili seçilerek, ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı görevlerini yapan Işılay Saygın aramızda. Türk kadın siyasetinin 2 özel ismi bizi yalnız bırakmadı. Yine Türk siyasetinde metropol ilçeler arasında en yüksek oy oranı ile seçilmiş kadın belediye başkanımız Fatma Toru hanımefendi var. Meram Belediye Başkanı da yüzde 72 gibi bir oy oranıyla seçilmişti."

Daha sonra "Kadın Kahramanlar" programıyla TRT muhabiri Yakup Diricanlı, "Savaşı erkekler başlatır, kadınlar bitirir" sloganıyla hazırlanan proje dolayısıyla Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Bacıbeyler Teşkilatı Başkanı Ayşe Yavuz, Bacıyan-ı Meram projesiyle Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan Kazan Belediye Meclis Üyesi Derya Ovacıklı, 5 dönemdir muhtarlık yapan Gemlik ilçesi Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir, 5 dönemdir muhtarlık yapan Yenişehir ilçesi Ulucami Mahallesi Muhtarı Yurdanur Ülker, eski bakanlar Işılay Saygın ile İmren Aykut ve milletvekili Canan Candemir Çelik'e ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Alinur Aktaş İmren Aykut İnegöl Meram Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title