Haberler

Haymana Ziraat Odası Başkanı Balıkçı: "Ölen Fareleri Gömün"

Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, “Kimyasal mücadele ile öldürülen fareler, onları avlayan hayvanların da hayatını tehlikeye sokuyor" dediHaymana ve Polatlı’da sayıları artan ve çiftçilere zarar veren tarla faresine karşı girişilen mücadele etkin bir biçimde sürdürülürken, Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, çiftçilerin tarla faresi mücadelesinden sonra, tarlalarında ölen fareleri mutlak suretle toplu olarak gömmeleri gerektiğini aksi takdirde doğanın yaşamsal dengesinde ciddi sıkıntılar yaşanacağı yönünde uyarılarda bulundu.

Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, "Kimyasal mücadele ile öldürülen fareler, onları avlayan hayvanların da hayatını tehlikeye sokuyor" dedi

Haymana ve Polatlı'da sayıları artan ve çiftçilere zarar veren tarla faresine karşı girişilen mücadele etkin bir biçimde sürdürülürken, Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, çiftçilerin tarla faresi mücadelesinden sonra, tarlalarında ölen fareleri mutlak suretle toplu olarak gömmeleri gerektiğini aksi takdirde doğanın yaşamsal dengesinde ciddi sıkıntılar yaşanacağı yönünde uyarılarda bulundu. Balıkçı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda çiftçilerimiz yoğun bir şekilde tarla faresi ile zehirli yem kullanarak mücadele yapmaktadır. Doğal dengenin bozulmaması için daha önce de yapılan açıklamalarda da belirtildiği şekilde ölen farelerin toplanarak derince bir çukura gömülmesi gerekir. Çiftçilerin bu konuda duyarlı olmaları gerekir. Haymana ve Polatlı'da sayıları bu yıl normal popülasyonun üzerinde artış gösteren ve çiftçileri kimyasal mücadeleye iten tarla fareleri, çiftçinin uzmanların yönlendirmesiyle yaptığı mücadele sebebiyle tarlalarda ölüyor. Yaşamlarını tarla faresini avlayarak devam ettiren hayvanlar ise bu zehirli fareleri tükettiği takdirde ölüyor. Doğal düşmanları kedi, köpek, gelincik, sansar, baykuş, kerkenez, atmaca, doğan, şahin, kartal ve yılanlardır. Doğal dengenin bozulmadığı alanlarda tarla farelerini büyük ölçüde baskı altında tutarlar. Bu canlıların korunmaları için bilinçsiz ve gereksiz avlanma yapılmamalı ve tarlalarda hastalık ve zararlılara karşı aşırı tarım ilacı kullanılmamalıdır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Polatlı Haymana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title