Haberler

Haymana'da 'Silaha Hayır' Kampanyası

Ankara'nın Haymana İlçesi'nde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dernekler Federasyonu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde düğünlerde silah kullanılmaması için kampanya başlatıldı.

Ankara'nın Haymana İlçesi'nde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dernekler Federasyonu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde düğünlerde silah kullanılmaması için kampanya başlatıldı. Belediye Başkanı Özdemir Turgut, "Lütfen sevinçlerimize silahı karıştırmayalım" dedi.

Kampanyanın başlangıç startını vermek, tüm kurum ve kuruluşları bir araya getirmek için iftar düzenlendi. Yemeğe AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da katıldı. Kampanyayı tanıtmak için afiş ve pankartlarla konunun önemini anlatma kararı alan yetkililer, düğün mevsiminde, mahalleleri dolaşarak, silah atmanın ne kadar tehlike arz ettiğini anlatacak. Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Garnizon Komutanı Ömer Seyhan, Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana Müftüsü Ahmet Danışman, İlçe Emniyet Müdürü Serdal Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, Haymana Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Çelebi, sivil toplum kuruluşları başkanları, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kandemir ve 78 mahalle muhtarı ile Haymanalı sanatçılar, Haymana Cimcime Sultan Termal Oteli'nde bir araya geldi.

SEVİNÇLERİMİZE SİLAHI KARIŞTIRMAYALIM

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, yaz ayı ile birlikte düğün sezonunun başladığına dikkat çekerken, "Lütfen sevinçlerimize silahı karıştırmayalım, düğünlerde kullanmayalım" dedi. Konuşmasında düğün döneminde bölgesel geleneklerin yüzyıllardır uygulanmakta olduğuna dikkat çeken Başkan Turgut, "Ancak pek tasvip edemeyeceğimiz bir gelenek vardır ki o da halay çekerken, gelin alayı alırken, insanlarımızın sevgi gösterisi adı altında silaha sarılmasıdır. Serseri kurşunlar can almaya ve yaralanmalara sebebiyet vermekte, düğün evi cenaze evine dönmektedir. Basın yoluyla, pankartlarla, afişlerle, tanıtım filmleri ile gerekli uyarıları yapacağız. Siz değerli muhtarlarımıza büyük görevler düşmektedir.Siz sanatçılar, düğünlerde sahne almadan önce, gerekli uyarıları yapın" dedi.

Haymana Garnizon Komutanı Üsteğmen Ömer Seyhan da "Kanunlarımız bu konuda son derece yaptırım gücü olan, vazgeçirici mahiyettedir. Silah atmanın cezası iki yıldan başlıyor" uyarısında bulundu. Kaymakamı Turan Erdoğan ise "'Diyoruz ki Silah atılmasın. Emniyetimiz, jandarmamız, muhtarlarımız, zabıtamız, vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yapacaktır" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, ilçedeki üm kurum ve kuruluşların bir araya gelerek çok önemli bir konuda elbirliği yapmasının takdire değer bir olay olduğunu belirtti. Sarıeroğlu, "Silah atmayın düğün evini cenaze evi yapmayın diyorum. Silah atıp ta, mutluluğunuzu gölgelemeyin.Yöneticilerimiz düğün mevsiminde düğünleri gezerek, denetlemeler yapacaklar. Bu ziyaretlere ben de katılacağım" diye konuştu.

Daha sonra Haymana Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce hazırlanan düğünlerde silah atmanın trajik sonuçlarını gösteren kısa film gösterimi ilgiyle izlendi. Kampanyanın düğün sezonu bitimine kadar devam edeceği bildirildi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Garnizon Komutanlığı Haymana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500

Yorumlar (1)

filozof:

hepsın de de silah taşıma ruhsatı war . . kendılerını uyarmışlar iyi olmuş bi bakıma toplantı dısındakıler taşıma alamıyo zaten

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title