Haberler

    Dolandırıcılar, Darbe Girişiminde Şehit ve Gazi Olanlara Yapılan Yardımlara Göz Dikti

    Güncelleme:

    Darbe teşebbüsünü engellemek adına sokaklara çıkan ve bu esnada şehit düşenler için Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyası dolandırıcıların hedefi haline geldi.

    Başbakanlık tarafından başlatılan darbe girişiminde şehit ve gazi olanlar için düzenlenen yardım kampanyası dolandırıcıların hedefi haline geldi. Antalyalı hayırsever işadamlarını bizzat Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun ismi ile arayan dolandırıcılar, sahte banka hesapları ile vurgun yapmanın peşine düştü.

    TELEFON OYUNU

    Peki, son derece profesyonel davranan dolandırıcılar nasıl bir yöntem izliyor? İnsanların manevi duygularını sömüren şebeke, telefonlarına ulaştıkları hayırsever iş adamlarına Antalya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nden aradıklarını söylüyor. Sözde özel kalem müdürü yardım kampanyası hakkında bilgi verdikten hemen sonra telefonu kendini vali olarak tanıtan dolandırıcıya aktarıyor.

    SAHTE VALİ PARA İSTİYOR

    İşte bu noktada da dolandırıcılık yönteminin en can alıcı yöntemi devreye giriyor. Sahte vali telefondaki iş adamına Başbakanlık tarafından açıklanan resmi banka hesapları yerine şebekenin kullandığı kişisel banka hesabının numarasını veriyor. Durumdan şüphelenmeyen iş adamları ise bu hesap numarasına yüzlerce, binlerce lira bağış yapıyor.

    VATANDAŞ BİLİNÇLİ OLSUN

    Kendilerine ulaşan şikayetler üzerine jet hızıyla harekete geçtiklerini kaydeden Antalya Valisi Karaloğlu, "Maalesef dolandırıcıların tuzağına düşen hayırseverlerimiz olmuş. Bu adamlar benim ve özel kalem müdürümüzün ismini kullanarak yardım toplamaya çalışmış. Bazı girişimlerinde de başarılı olmuş. Biz bazı hesaplara bloke koydurduk. Ancak bu işi çözecek olan vatandaşımızın bilinçli olması." dedi.

    'PARA İSTEYENE İNANMAYIN'

    Yardım yapmak isteyen vatandaşların Başbakanlık tarafından açıklanan banka hesap numaralarını dikkate alması gerektiğinin altını çizen Karaloğlu, "Ben dahil hiçbir valilik personeli telefon açıp bağış istemez. Lütfen vatandaşımız bu konuda uyanık olsun. Valiliğimiz sitesinde resmi banka hesap numaraları mevcut. Bunun dışındaki hiçbir hesaba kim ararsa arasın para yatırmayın. Bu tür girişimleri de lütfen ilgili kamu kurumları ile paylaşın." diye konuştu.

    MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

    Bu tür dolandırıcılık yöntemlerine girişen bazı isimlerin yakalandığına dikkat çeken Karaloğlu, şöyle dedi: "Polisimiz bu konuyla ilgili çok ciddi bir araştırma yürütüyor. Eğer bu şekilde aranıp bağış yapmış olan vatandaşlarımız varsa derhal kolluk kuvvetlerimizle iletişime geçsinler. Böyle ulvi bir kampanyayı bile kendi çıkarlarına alet edenlere yönelik mücadelemiz devam edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın."

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Antalya Valiliği Münir Karaloğlu Politika Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    title