Haberler

Hayırseverlerden Eğitime Destek... - İstanbul'da Hayırseverler Tarafından Yaptırılacak 4 İlköğretim Okulu, 1 Anaokulu Ve 1 Lise İle Arsa Ve Para Bağışına İlişkin Protokoller Törenle İmzalandı

İstanbul'da hayırseverler tarafından yaptırılacak 4 ilköğretim okulu, 1 lise ile arsa ve para bağışına ilişkin protokoller törenle imzalandı.

İstanbul'da hayırseverler tarafından yaptırılacak 4 ilköğretim okulu, 1 lise ile arsa ve para bağışına ilişkin protokoller törenle imzalandı.

İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Muammer Güler, İstanbul'da bugün toplam 110 derslikli ilköğretim okulu ve lise ile bir arsa ve para bağışının da aralarında bulunduğu toplam 9,9 milyon YTL'lik eğitim yatırımı protokollerinin imzalanacağını söyledi. Eğitimde devlet vatandaş işbirliğinin önemine işaret eden Güler, ''Eğitimin yanında devlet, yerel yönetim ve hayırseverler varsa kimsenin gözü arkada kalmaz'' dedi.

Güler, eğitime yapılan yatırımların, bir ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak, okul yaptırmak kadar arsa bağışının da önem taşıdığını, her arsa bağışlayan kişinin adını bu arsalara yaptırılacak okullara vereceklerini belirtti.

Her yıl okul kayıtlarında çeşitli sıkıntılar yaşandığını da ifade eden Güler, kayıtlar sırasında gerek bağış, gerek etik olmayan bazı yöntemlerle karşılaşıldığını anlatarak, bu yıl başta İstanbul olmak üzere 5 ilde başlatılan internetten kayıt uygulamasıyla bunların önleneceğini ve herkesin çocuğunu mahallesindeki okula kayıt ettireceğini bildirdi.

-KADİR TOPBAŞ-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Büyükçekmece'de yaptırılacak Kazım Türker İlköğretim Okulu'nun protokol imza törenine katılmak için geldiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi.

''Eğitim her şeyin temeli, cahilliği kaldırmanın ve Türkiye'yi kalkındırmanın tek yoludur'' diyen Topbaş, kazandıklarıyla topluma bir şeyler verenlerin büyük hayır işlediklerini belirtti.

Kadir Topbaş, konuşmasının sonunda arsası uygun 5 okula İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ana okulu yaptırma sözü vererek, okulların mimari çizimleriyle de bizzat kendisinin ilgileneceğini bildirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de, İstanbul'da hayırseverlerin bağışlarının 250 trilyon lirayı aştığını kaydederek, bu bağışların artarak devam etmesini diledi. Balıbey, eğitime katkı sağlayan tüm hayırseverlere de teşekkür etti.

Törene, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da katıldı.

-PROTOKOLLERİ İMZALANAN OKULLAR-

Konuşmaların ardından hayırsever Baki Gündüz tarafından Büyükçekmece Gürpınar'da yaptırılacak ''Baki Gündüz İlköğretim Okulu'', Kazım Türker ve Nihat Özdemir tarafından yine aynı ilçenin Kıraç beldesinde yaptırılacak ''Kazım Türker İlköğretim Okulu'', Şişli Belediyesi tarafından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kayınpederi adına Şişli'de yaptırılacak ''Feriköy Necdet Kotil İlköğretim Okulu'', ÇYDD tarafından Gürpınar'da yaptırılacak ''Çağdaş Yaşam Dr. Muhtar Yıldız İlköğretim Okulu'', ÇYDD tarafından Kağıthane'de yaptırılacak ''Çağdaş Yaşam Eşref Sadullah Kıray Anaokulu'', Mehmet Sarıca tarafından Büyükçekmece'de yaptırılacak ''Batıköy Grubu Tekstil Meslek Lisesi''ne ilişkin protokoller imzalandı.

Törende ayrıca hayırsever Orhan Sonnur Yükseloğlu, Büyükçekmece Yakuplu'daki 10 dönümlük arsasını, emekli Albay Mustafa Sayınlı ve eşi Nihal Sayınlı da 100 bin YTL paralarını okul yapımında kullanılmak üzere bağışladılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title