Haberler

Hayırseverlerden Barakada Yaşayan Aileye Yardım

Güncelleme:

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde, elektriği ve suyu olmayan barakada hayata tutunmaya 3 çocuklu aileye, hayırseverler tarafından yiyecek ve giyecek yardımı yapıldı. Yaklaşık bir yıl önce ev kirasını ödeyemeyince 3 çocuklarıyla elektriği ve suyu olmayan 14 metrekarelik barakada yaşamaya başlayan Tek ailesinin dramı, hayırseverleri harekete geçirdi.Hayırsever Ceyhun Işıksal, Özkan Öz ile Tamer Sezen, yardım kampanyasından topladıkları giyecek ve gıda maddelerini, Nurdağan Tek, eşi Aynur ve çocukları Selin, Emirhan ve Yeter'in yaşadığı barakaya götürdü. Anne Aynur Tek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek kişilik barakada 5 kişiyle zorlu bir yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

Geçen yıl ev kirasını ödeyemediklerini ve kendi istekleriyle evden çıkarak, bir baraka inşa ettiklerini belirten Tek, "Elektriği ve suyu olmayan barakada 5 kişi hayata tutunmaya çalışıyoruz. En büyük hayalimiz bir evimizin olması" dedi.

Kaymakamlık ev yaptıracak

Tek, Anadolu Ajansı'nın yaptığı haber üzerine yetkililerin ve hayırseverlerin durumlarını öğrendiğini ve kendilerine yardım edilmeye başlandığını ifade etti. Kofçaz Kaymakamlığının kendilerine ev yaptıracağını dile getiren Tek, "Bize yardımcı olan ve sahip çıkan devlet yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür ederiz" diye konuştu. Tek, Kaymakam Abdullah Şahin'in kendileriyle yakından ilgilendiğini belirterek, en kısa zamanda evlerine kavuşmanın hayalini kurduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kırklareli Ceyhun Kofçaz Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title