Haberler

Hayırsever Vatandaştan Şehit Ailelerine Ev

İsminin açıklanmasını istemeyen Trabzonlu hayırsever, iki şehit ailesine ev hediye etti.

Şehit Murat Durmaz ve Ethem Hacımahmutoğlu'nun ailelerine isminin açıklanmasını istemeyen Trabzonlu bir hayırsever tarafından ev hediye edildi. Bizim Neslin Uşakları Derneği (BNU) aracılığıyla alınan evlerin tapuları, Yomra İlçe Belediye Başkanlığında teslim edildi.

Düzenlenen programda konuşan Yomra İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, kendileri için hem üzüntü verici hem de sevinçli bir gün olduğunu vurgulayarak, "Kahraman yavrularımız şehitlik mertebesine ulaştı. Dinimizde şehitlik mertebesi sorgulanmayacak mertebedir." dedi.

Bu yardıma vesile olan BNU'ya da şükranlarını sunan Sağıroğlu, "Şehitlerimizin acısını dindirmek mümkün değil. Ancak ismini vermeyen hayırsever iş adamımız sayesinde acıya, bir nebze olsun su serpmek manasıyla önemli bir görev üstlendi." diye konuştu.

BNU Yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz ise yöreye dernek olarak yaptıkları faaliyetlerde topluma değer katabilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yavuz, Türkiye'nin bu süreçte birlik ve beraberliğe ihtiyaç olan günlerden geçtiğini de kaydetti.

Şehit Murat Durmaz'ın babası Davut Durmaz ile şehit Ethem Hacımahmutoğlu'nun annesi Rahime ve babası Ali Murat Hacımahmutoğlu'na daha sonra evlerin tapuları teslim edildi.

Program süresince anne Hacımahmutoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.

"Allah sizlerden razı olsun" diyen anne Hacımahmutoğlu, "Sizler var oldukça biz kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Çok merhametliydi benim kuzum. Bir taneydi. Yiğit kalbi vardı." diye konuştu.

Şehit Murat Durmaz'ın babası ise "Allah razı olsun. Allah niyetlerini kabul etsin" dedi.

Murat Durmaz, 22 Ağustos 2016 tarihinde Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde, Ethem Hacımahmutoğlu ise 23 Nisan 2016 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Sağıroğlu Murat Durmaz Yomra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title