Haberler

Hayırsever Kadın, Eşyalarını Öğrenciler Yararına Satışa Sundu

Güncelleme:

Konya'ya yaptırdığı okullarla Konya halkı ve öğrencilerin gönlünde taht kuran hayırsever Aynur Kasabalı, şimdi de Selçuk Üniversitesi öğrencileri için kolları sıvadı.

Konya'ya yaptırdığı pek çok okulla adeta öğrencilerin gönlünde taht kuran eğitim gönüllüsü emekli memur Aynur Kasabalı'nın eşyaları, geliri Selçuk Üniversitesinde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verilecek "Aynur Kasabalı Vintage Bağış Kermesi"nde satılmaya başlandı.

Büyük ilgi gören kermeste Kasabalı'nın farklı ülkelerden edindiği kıyafet, takı, çanta ve ev eşyalarından oluşan 300'e yakın ürün satışa sunuldu. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kermes, Üniversite Televizyonu tarafından hazırlanan Kasabalı'nın hayatından kesitlerin sunulduğu belgesel film gösterimiyle başladı.

Filmi izlerken duygusal anlar yaşayan Kasabalı, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kasabalı, 18 yıl önce geldiği Konya'da Selçuk Üniversitesinin yöneticilerinin kendisine kucak açtığını söyledi. "Selçuk Üniversitesi artık benim yuvam oldu" diyen Kasabalı, eğitimle ilgili en küçük bir düşüncesi olsa ilk olarak Selçuk Üniversitenin aklına geldiğini ifade etti.

Açılışı gerçekleştirilen sergi için kendisine destek verenlere teşekkür eden Kasabalı, şöyle konuştu:

"Eşyalarımı verdim ama serginin bu hale gelmesinde Selçuk Üniversitesinin çeşitli kademesindeki yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrencileri çok büyük emek sarf etti. Selçuk Üniversitesinin, buradaki çocuklarımın annesiyim. Satışlardan gelen gelir çok güzel bir yere gidecek. O yüzden bu eşyalardan ayrılırken hiç üzüntü duymuyorum. Sizler de rahatlıkla kullanabilir, hediye edebilirsiniz. Çok heyecanlıyım ama bir o kadar da mutluyum."

Konya Valisi Muammer Erol da Aynur Kasabalı gibi eğitim gönüllüsü yardımsever insanların sayısının artması temennisinde bulundu.

Bu tür yardım faaliyetlerinin çok önemli olduğuna işaret eden Erol, "Bu işin temeli sevmek ve sevgi karşılığında verebilecek ne varsa ortaya koymaktan geçiyor. Aynur Hanım bunun çok güzel bir timsali. Allah ömrünü uzun etsin, bereketli etsin. Bundan sonra hep beraber çok güzel işler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise kendilerine gelen bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

Kasabalı'nın organizasyona sadece eşyalarını değil, aynı zamanda hatıralarını verdiğini dile getiren Gökbel, eşyaları satın alanların önemli hatıralara sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Erol, Kasabalı'ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra kermesin açılışı gerçekleştirildi. Satışa çıkan ürünlere Selçuk Üniversitesinin web sitesinden de ulaşılabilir.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Muammer Erol Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title