Haberler

Hayırsever İşadamı İzzet Baysal Mezarı Başında Anıldı

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 132 tesis kazandıran, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever işadamı İzzet Baysal, ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında törenle anıldı.

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 132 tesis kazandıran, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever işadamı İzzet Baysal, ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında törenle anıldı.

İzzet Baysal, ölümünün 14'üncü yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesinde bulunan anıt mezarı başında tören düzenlendi.

Törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğullları, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın yakınları, daire müdürleri, öğretim görevlileri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bolu Valisi Zahteroğulları, "Bu kadar hayır yapabilmek, bu kadar güzel işler yapabilmek her faniye nasip olan şeyler değildir. Ancak onu farklı kılan şeyleri benim ne dilim ve de sözler anlatmaya yetmez" diye konuştu.

Zahteroğulları, İzzet Baysal'ın yaşantısındaki sadeliği, reklamdan ve gösterişten uzaklığını adete miras bıraktığını anlatarak, "Bu yaşam şekli adeta eserlerine de yansımış. Bunun çok azını yapan insanların çok daha sesini belki duymaktayız ama bu kadar büyük hayır yapan, neredeyse herşeyini bağışlayan ve herşeyini eğitime, sağlığa ve toplumun refahının arttırılmasına, geleceğe yatırım yapan bir büyüğümüzü burada anıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından ziyaretçiler tarafından İzzet Baysal'ın anıt mezarına karanfil bırakıldı. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Gölköy Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title