Haberler

Hayırsever İş Adamından Eğitime Destek

Çorum'da, hayırsever iş adamı Süreyya Kavlu tarafından İskilip ilçesinde yaptırılacak 16 derslikli imam hatip ortaokulunun protokolü gerçekleştirildi.

Çorum'da, hayırsever iş adamı Süreyya Kavlu tarafından İskilip ilçesinde yaptırılacak 16 derslikli imam hatip ortaokulunun protokolü gerçekleştirildi.

Vali Necmeddin Kılıç, valilikte düzenlenen törende, il genelinde tam gün eğitim yapılabilmesi amacıyla 25 yeni okula ihtiyaç duyulduğunu, okul eksikliğinin giderilmesi için seferberlik başlattıklarını söyledi.

Valilik olarak okul yapımı için hayırseverlere çağrıda bulunduklarını belirten Kılıç, "Ciddi bir kaynağa ihtiyacımız var. Özel İdare, Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverlerimizle bunu yapmak istiyoruz. Hayırseverlerimize bir duyuru yapmıştık. Şu anda 5 civarında başvuru var. İlk müracaat eden kardeşimizle protokol imzalayacağız. Kendisini tebrik ediyoruz. İnşallah bundan sonra diğer hayırseverlerimiz de ilgi gösterecektir." dedi.

Anadolu coğrafyasında kamu hizmetlerinin vakıflar aracılığıyla hayırseverler tarafından karşılandığını vurgulayan Kılıç, yapacakları çalışmalarla Kayseri, Konya ve çeşitli illerde olduğu gibi okullar ve kamu binalarını hayırseverlerinin isimlerinin süsleyeceğini anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de okulun 16 derslikli olduğunu ancak resim, müzik atölyeleri ve laboratuvarlarıyla 24 derslikli okul kapasitesinde inşa edileceğine dikkati çekerek, eğitim yatırımları için diğer iş adamlarından da destek beklediklerini dile getirdi.

Okulu yaptıran iş adamı Süreyya Kavlu da doğru ve güzel bir iş yaptıklarına inandığını anlatarak, "Bu yaptığımız bir evlada nasip olacak en güzel şeylerden birisi. Babamızın ruhu için bir eğitim kurumu, özellikle dini bir eğitim kurumu inşa edilmesine katkımız olduğu için çok mutluyuz. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Protokol törenine katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Kavlu ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

İskilip ilçesindeki Hacıpiri Mahallesi'nde inşa ettirilecek ve "Hacı İsmail Kavlu" ismi verilecek okulun yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal olacağı, yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Necmeddin Kılıç İskilip Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title