Haberler

Hayırsever Eğitimciden Doğaya Yiyecek ve Yem

Güncelleme:

Çorum Osmancık'ta soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya ekmek ve yem bırakıldı.

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde soğuk hava, olumsuz hava koşullarının insanların, hayvanların hayatını zorlaştırdığını çevre dağ, tepeler ile Adatepe ve at yarışı bölgesinde yaban hayvanlarının geçiş yaptığı yerler, üzerinde belirlenen bölümlere ekmek ve yem gibi yiyecekler konuldu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Osmancıklı hayırsever eğitimci:

"Osmancık ilçe içerisinde ve çevre köylerdeki kimsesiz sokak hayvanları açık hava ve zor şartlar da yaşamlarını sürdürmek zorunda olduklarını bildiklerinini bilrterek, desteğe ihtiyaçlarının olduğu kanatine vardığımız için bu hayvanlara yiyecek bırakmaya karar verdiklerini açıkladı. Bu nedenle Çeşitli yerlere 1 kamyonet dolusu ekmek ve yem bıraktırdıklarına dikkat çekti.. Bunlar kafimi? Hayır değil. Diyen Eğitimci, Bizler bir başlangıç yaptık. Devamını da duyarlı vatandaşlar ile yetkililer getirirler."Şeklinde konuştu.

Soğuk ve kar yağışının yaban hayvanlarının karnını doyurmasına engel olduğunu ve bir çok hayvanın aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirten hayırsever eğitimci kardeşimiz, Osmancık çevresine bu mevsim geçen yıla oranla daha fazla kar yağdığını, bunun da yaban hayatını olumsuz etkilediğini dikkat çekerek herkesin böyle bir hayır yapma fırsatının olduğunu vurguladı.

HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci / Güncel

Çorum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title