Haberler

Hayırsever Aileden Eğitime Destek

Konya'da hayırsever bir aile tarafından yaklaşık 3 milyon 700 bin lira harcanarak yaptırılan okul, düzenlenen törenle açıldı.

Konya'da hayırsever bir aile tarafından yaklaşık 3 milyon 700 bin lira harcanarak yaptırılan okul, düzenlenen törenle açıldı.

Karatay ilçesine bağlı Çataltömek Mahallesi'nde, hayırsever Uzman ailesince 3 bin 800 metrekarelik alana yaptırılan Hediye-Mehmet Ali Uzman İlkokulu, 16 derslik, 5 idari büro ve 1 hizmetli odasından oluşuyor. Yaklaşık 3 milyon 700 bin lira harcanarak tamamlanan okul, 540 öğrenciye eğitim imkanı sağlayacak.

Konya Valisi Yakup Canbolat, okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni etti.

Okulun yapımını üstlenen Uzman ailesinin bugün ve yarın minnetle anılacağını dile getiren Canbolat, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı, devlete ve millete sadakatle bağlı, milli ve manevi erdemle donatılmış bir şekilde yetiştirmek noktasında hepimize sorumluluklar düşüyor. İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, çocuklarımızı gerektiği gibi yetiştirmek için onlara iyi bir eğitim ortamı ve eğitim yuvası sunmak durumundayız. Okul sayımızı çoğaltmak ve mevcut okullarımızın da her türlü eksiğini gidermek milli bir görevimizdir."

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan okulların artış sağladığını belirterek "Eğitime yüzde 100 destek" kampanyası kapsamında bugüne kadar kente 2 bin 75 derslik kazandırıldığını ve 8 bina ile 128 dersliğin yapımının da sürdüğünü aktardı.

Hayırsever aile adına konuşan Hakan Uzman da böyle bir hayırlı işe vesile olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek "Aile olarak bundan 4 yıl önce kaybettiğimiz babam Cahit Uzman'ın en büyük hayalini onun yokluğunda gerçekleştirmenin huzuru ve gururunu yaşıyoruz. Bizimle bugünü paylaşarak yanımızda bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Canbolat, hayırsever aileye plaket verdi.

Okulun açılışı, kurdele kesimi ile tamamlandı. Vali Canbolat ve beraberindekiler, açılışın ardından sınıfları dolaşarak öğrenciler ile sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Karatay Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title