Haberler

Haydar Baş'tan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 5 Bin TL Yanıtı

Güncelleme:

BTP Lideri Haydar Baş, "Bu kadar servetin içinde 5 bin TL asgari ücreti veremiyorsun! Demek sen körsün, sağırsın. Milleti duymuyorsun. Gerekirse 10 bin TL veririm." dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş İstanbul Zeytinburnu'ndaki seçim standını ziyaret etti. 5.000 TL asgari ücret sözünü yineleyen BTP genel başkanı bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan gelen eleştirilere yanıt verdi.

Haydar Baş, "Ne demek ya, bu kadar servetin içinde 5 bin TL asgari ücreti veremiyorsun! Demek sen körsün, sağırsın, milleti duymuyorsun, milletin karnı aç, açlıktan ikindide yatağına giriyor. Sevgili arkadaşlar hiç kimse kuşku duymasın. Ben gerekirse bunu 10 bin TL vallahi de veririm billahi de veririm. At sahibine göre kişner." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI MADEM SİYASETE ATILDI ÇIKSIN KARŞIMA"

Baş, "Sayın Başbakan asgari ücret 5.000 TL olarak verilmez diyor, Sayın Cumhurbaşkanı da verilirse olmaz diyor. Sayın Cumhurbaşkanı madem siyasete atıldı, gelsin benimle er meydanında tartışalım onunla, bu verilir mi verilmez mi? Sen bu yeralltı kaynaklarını yabancılara peşkes çekersen Türk milletine tabi birşey kalmaz." ifadelerini kullandı.

"MADENLER BİZE 1500 SENE YETER"

Asgari ücretin kendi dönemlerinde 5.000 TL olacağı sözünü veren Prof. Dr. Haydar Baş ilk kaynak olarak 3 katrilyon değerindeki madenleri gösterdi ve şöyle konuştu:

"Biz yılda 2 trilyon dolarlık bu madenleri işlettiğimizde kaç yıl yetiyor Türkiye'ye biliyor musunuz? Tam 1.500 sene bu yeraltı kaynağı bize yetiyor. Adamlar Allah'tan korkmuyor, 5 bin TL'yi çok görüyor, 5 bin TL'den ne olur?"

5 BİN TL ASGARİ ÜCRETİN MATEMATİK HESABI

Türkiye'deki işçi ve memur sayısı üzerinden bir hesap yapan BTP genel başkanı matematiksel olarak 5 bin TL asgari ücreti nasıl vereceklerini izah etti:

"Kaç tane işçi var Türkiye'de? 7 milyon işçi var. Kaç memur var? 3,5 milyon memur var. Bu vatandaşlarımıza asgari ücret verdiğin zaman 550 milyar TL eder. Ben sana ne diyorum? 1 yılda biz yeraltı kaynağımızın 2 trilyon dolarını devreye koyduğumuz zaman 5,5 TL trilyon TL eder. Yeminle konuşuyorum, arkadaşlarımın hafsalası alsa, gelsinler bunu matematik olarak ortaya koyalım."

İKTİDARA SEN KÖRSÜN, SAĞIRSIN ELEŞTİRİSİ

5 bin TL asgari ücret verilemez eleştirilerine sert tepki gösteren Prof. Dr. Haydar Baş, "Ne demek ya, bu kadar servetin içinde 5 bin TL asgari ücreti veremiyorsun! Demek sen körsün, sağırsın, milleti duymuyorsun, milletin karnı aç, açlıktan ikindide yatağına giriyor. Sevgili arkadaşlar hiç kimse kuşku duymasın. Ben gerekirse bunu 10 bin TL vallahi de veririm billahi de veririm. At sahibine göre kişner." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Partisi Ahmet Davutoğlu Haydar Baş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (66)

eski akp limobilWeb@haberler.com:

Bu is as haydar BAS ı yanlslkla basa getirirlerse maksimum bir yıl diyorum.sonra türkiye mortingen

7
18
yanıtYanıtla
TimsahlarMobil-ANDROID:

atma haydar baş haydar dümen gibi oldun

6
15
yanıtYanıtla
SAHIN:

ADAM DOGRU DEMIS ULKENIN ZENGINLIKLERINI YABANCILARA PESKES CEKERSEN HALK = KOMUR VE MAKARNAYA MUHTAC OLUR, ISTE ERDOGANIN HALKINA GORDUGU YASAM STANDARDI MAKARNA VE KOMUR DEGERINDE, BIRDE ONLARIN ALDIGI MAASA BAKIN, KULLANDIGI MAKAM ARABASINA. BIRI YER BIRI BAKAR KIYAMAT ONDAN KOPAR,

14
6
yanıtYanıtla
Ahmet hocaMobil-IOS:

Vaatlerin havadan atılmadığını okumuş oldum, vay bee, helal olsun, bu sefer BTP yi deneycem ne kaybedebilirim ki

13
5
yanıtYanıtla
utgmobilWeb@haberler.com:

Midesiylemi hesaplamış.

4
13
yanıtYanıtla
Mehmet OdacımobilWeb@haberler.com:

Prof.Dr.Haydar Baş kaynakları bile açıklamışken neden hala bu devlet batıyor ve Sayın AKP üyesi Cumhurbaşkanımız hiç birşey yapamıyor

14
3
yanıtYanıtla
GönülmobilWeb@haberler.com:

İş Aş Haydar Baş

10
7
yanıtYanıtla
hanife koruyucumobilWeb@haberler.com:

Senin sirtini giydirecek karnini doyuracak bir lider geldi.sen hala sefilligi istiyorim diyosun pessss

13
3
yanıtYanıtla
Muhammed:

Olm bu adama eter mi koklatıyosunuz napıyosunuz?

9
7
yanıtYanıtla
vatan das:

uzunlafin kisasi haydar bir piskolo gozuk

8
8
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title