Haberler

Haydar Aliyev, Ölümünün 12. Yılında Kars'ta Anıldı

Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev’in ölümün 12. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından anma programı düzenlendi.

Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev'in ölümün 12. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından anma programı düzenlendi.

Program; Haydar Aliyev'in anıtını ziyaret edilmesi, çelenk sunumu ve kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla başladı. Daha sonra bir restoranda devam eden anma programında geçtiğimiz günlerde Hazar Denizi'nde 32 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kaza nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Azerbaycan ve Türkiye Milli marşları okundu.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Azerbaycan halkının bugüne kadar çok görkemli büyük şahsiyetler yitirdiğini ama Azerbaycan halkının umumi lideri Haydar Aliyev'in bu şahsiyetler içindeki yerinin bambaşka olduğunu belirtti.

Ayhan Süleymanlı, Aliyev'in hayatı ve icraatlarına bakıldığında Azerbaycan halkının karşısında çok büyük hizmetler ve çok büyük faaliyetler gösterdiğini söyledi.

Bugün Azerbaycan halkının umummilli lideri Haydar Aliyev'in vefatının 12. Yıldönümü dolayısıyla biraraya gelindiğini ifade eden Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, "Vafatının 12. Yıldönümünde Haydar Aliyev'in gerçek anlamda bağımsız bir Azerbaycan devleti bırakmasıdır. 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan'ın başına 1993 yılında geçen Haydar Aliyev, önceliği iç istikrara vermiş. Yeni bir devlet olmaktan kaynaklı bocalama sürecinin hızlı atlatılmasına yönelmiştir" dedi.

Başkonsolos Ayhan Süleymanlı, "Azerbaycan tarihinin 30 yılı aşkın bir dönemin Haydar Aliyev ismine kopmaz bağlarla bağlıdır. Bu yıllar zarfında halkın toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel yaşamındaki gelişmelerde hep Haydar Aliyev'in ismi geçer. Haydar Aliyev yönetimde bulunduğu süre boyunca ülkenin kalınması için hep uğraştı. Onun zengin kültürü, büyük tarihi geçmişiyle her zaman gurur duyduk. Gelecek kuşakların kaderiyle kaygılandığı, onun sayasinde Azerbaycan bir devlet olarak tarihin zor dönemlerinden ve sınavlarından başırılı geçti. Seçgin siyaset ve devlet adamı olan halkın kayıtsız, şartsız lideri olarak bilinen Haydar Aliyev, hayattayken canlı evsaneye dönüşmeyi başardı" diye konuştu.

Süleymanlı ayrıca, Haydar Aliyev'in, Azerbaycan'ı olduğu kadar Türkiye'yi de çok sevdiğini hatırlatarak, Türkiye ile ilişkilere her zaman büyük önem verdiğini, o dönemlerde çok kez Türkiye'ye resmi ziyaretlerde bulunduğuna dikkat çekti.

Ayhan Süleymanlı'dan sonra söz alan Kafkas Üniversitesi Konservatuar Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rafig İmranlı ise günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Programda, Hz. Ali Çarşı Camii İmamı Şeyh Behram Geleyi de merhum Haydar Aliyev'in ruhuna Kur'anı Kerim tilaveti okudu ve dua etti. Anma programı Haydar Aliyev ile ilgili sinevizyon gösterisi ve ikramlarla son buldu.

Azerbaycan'ın umummili Lideri Haydar Aliyev'in ölümün 12. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma programına; Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Kafkas Ünversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Jandrama Komutanı Albay Emre Kınay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, CHP İl Başkanı Özfer Koçak, İl Müftüsü Mehmet Genç, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haydar Aliyev Süleymanlı Azerbaycan Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title