Haberler

Hayatını Sokak Hayvanlarına Adadı

Zonguldak'ta yaşayan ve küçük yaşlarda anne ve babasının ayrılması nedeniyle sokaklarda köpeklerle yatmak zorunda kalan 79 yaşındaki Türkan Kasap, sağlık sorunları bulunmasına rağmen sahipsiz yaralı ve hasta yavru kedi ile köpeklere bakıyor.

SELİM BOSTANCI - Zonguldak'ta yaşayan ve küçük yaşlarda anne ve babasının ayrılması nedeniyle sokaklarda köpeklerle yatmak zorunda kalan 79 yaşındaki Türkan Kasap, sağlık sorunları bulunmasına rağmen sahipsiz yaralı ve hasta yavru kedi ile köpeklere bakıyor.

Meşrutiyet Mahallesi'nde ikamet eden ve 6 yıl önce eşini kaybeden Kasap, çocukluğundan bu yana sokakta bulduğu yavru, hamile, yaralı veya terk edilmiş kedilerin bakımını yaşadığı tek katlı evinin önünde yapıyor.

Sahipsiz hayvanlara her gün evinde özel hazırladığı yiyeceklerden veren, gününün büyük bölümünü onları severek geçiren Kasap, hayvan sevgisiyle çevresindekilerin de takdirini kazandı.

Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başıboş kedi ve köpeklere çocukluğundan bu yana yardım eli uzattığını, hasta olduklarında da göz damlası, merhem gibi ilaçlar alarak onlarla ilgilendiğini söyledi.

Bu hayvanların bakımı, aşısının yapılması ve iyileştirilmesi için ilgililer ile de sürekli irtibat halinde olduğunu dile getiren Kasap, şöyle devam etti:

"Ben hayvanlara çok acıyorum. Şu anda oturduğum evimin önünde sabah akşam 50'yi aşkın kedi toplanır, her gün onları doyururum, severim, onlarla oynarım. Sadece kediler değil, köpeklere de bakıyorum. Kalp rahatsızlığım var, yaşlılığa bağı olarak çok fazla ayakta duramıyorum ve hareket edemiyorum. Kendim acınacak haldeyim ama 'Önce Allah, sonra hayvanlar' diyorum. Sağolsun, komşularım yiyecek getiriyor, mama alıyorlar. Ben de tavuk kemiği alıyorum, onları tencerede kaynatıp içine ekmek atıyorum. Yiyebilsinler diye elimle iyice ezerek gazete üstüne seriyorum. Sonra geliyorlar, yiyen gidiyor, yiyen gidiyor."

- "Kimsesiz kaldığımda hayvanlar ailem olmuştu"

Bebekliğinde anne ve babasının ayrılması, annesinin de daha sonra vefat etmesinin ardından bir süre sokaklarda yaşamak zorunda kaldığını ve çoğu zaman köpeklerle yattığını anlatan Kasap, hayvan sevgisi oluşmasında bunun büyük etkisi olduğunu dile getirdi.

Yetkililerin sokaklarda yaşadığını fark etmesi sonrası alındığı çocuk yuvasında 8 yaşına kadar kalmasının ardından babasını bulduğunu aktaran Kasap, şunları söyledi:

"Babamın hep dövmesi nedeniyle ayrılmak zorunda kalan annemin vefat etmesiyle bakacak kimsem kalmadı. Ben de o bebek sayılacak yıllarda sokaklarda yatmak zorunda kaldım. Hatta çoğu zaman köpeklere sarılıp yatardım, acıktığımda onları emdiğimi dahi biliyorum. O yıllardan beri hayvanlara hep ilgim oldu. Onlar için yiyecek aradım, elime geçen yiyeceği onlara yedirdim. O zamanlardan bugünlere dek nerede bir sokak hayvanı görsem sahip çıkmak istiyorum çünkü zamanında kimsesiz kaldığımda bana sahip çıkan onlar oldu, arkadaşlarım, ailem onlardı. 8-9 yaşında babamı buldum ama o da beni 14 yaşında evlendirmiş, 15 yaşında anne olmuştum. Tabii babam annemi olduğu gibi beni de döverdi. Hayvanların insanlardan çok daha iyi ve zararsız olduklarını düşünüyorum. Yağmur suyuyla gelen solucanları, yolun ortasında kalan salyangozları dahi ölmesinler diye alıp otların içine atıyorum."

Hayvan sevgisinden dolayı Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Koruma Federasyonunca (AVKIF) kendisine plaket takdim edilen Kasap, 3 ayda bir aldığı 650 lira tutarındaki 65 yaş aylığıyla 50 lira kira ödediği derme çatma evinde geçimini sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title