Haberler

Hayatını Kaybeden Öğretmenler Mezarı Başında Anıldı

Selçuk Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri, ilçede hayatını kaybeden öğretmenlerini mezarı başında dua ederek andı.

Selçuk Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri, ilçede hayatını kaybeden öğretmenlerini mezarı başında dua ederek andı.

Atatürkçü Düşünce Derneği işletiminde olan Ahmet Ferahlı Parkında buluşan Dernek üyeleri, Selçuk Mezarlığına yürüdü. İlk olarak Selçuk'un yakından tanıdığı ve sevilen öğretmenlerinden Betül Eraltuğ'un mezarı başında dua eden grup, daha sonra yine ilçe halkının yakından tanıdığı Nurul Gündüz için dua etti. Selçuk'ta siyasi kimliği ile oldukça iz bırakmış olan öğretmenlerden Mustafa Adıgüzel için de dua eden grup, daha sonra mezarlıktaki tüm ebediyete göç eden öğretmenler için rahmet diledi.

Bütün öğretmenlerin herkesin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu belirten Selçuk Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Yıldız, "Özel Betül hocamız sadece bize öğretmenlik yapan, hayatı gösteren, bize hayatı hazırlayan insandan öte bize adamlığı da öğretti. Öğrencilerini, çocuklarını adam olmuş görmekten büyük bir keyif duyan bir insandı. Bizi Atatürk devrimlerine inanan, ilerici, demokrat insanlar olarak yetiştirdiler. Biz de bu hedefte yürüyeceğimize ve ona layık olmaya çalışacağımıza onun huzurunda bir kez daha söz veriyorum. Bu anlamda ebediyete göç eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" dedi.

"BABAMI SİZDEN DİNLEMEK MUTLU EDİYOR"

Selçuk'ta siyasi kimliği ile tanınan dönemin Sosyal Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Adıgüzel'i mezarı başında anan ve dua eden Selçuk Lisesi Mezunları Derneği üyeleri, onun hem öğretmen kimliği, hem de siyasi kimliği ile oldukça sevilen bir kişi olarak tanındığını belirtti. Babasıyla yaşadığı çocukluk yıllarını anlatan ve o dönemi çok iyi hatırladığını belirten Mustafa Adıgüzel'in oğlu Caner Adıgüzel, gençlik yıllarında sadece baba-oğul değil, arkadaş da olduklarını ve bu arkadaşlığın dostluğa dönüştüğünü anlattı. Babasını anlatırken oldukça duygulu anlar yaşayan genç siyasetçi Caner Adıgüzel şunları söyledi: "Aslında ben babamı sizlerden tanıyorum. Babam bana kendini belli ölçüde açardı. Ama ben babamı öldükten sonra daha iyi tanıdım. İnsanların anlatımlarından tanıdım. Babamın bana verdiği en büyük şey; dürüstlük kavramı, onur kavramı, ilkeli olma kavaramı, bize 19 yılda bıraktıkları bunlardı. Keşke daha fazla tanıyabilseydim, keşke daha fazla beraber olabilseydim ve keşke bugünü birlikte yaşayıp mücadele edebilseydim. Bu anlamda böyle bir anma etkinliğini düzenleyen Selçuk Lisesi Mezunları Derneğine teşekkür ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İrfan Yıldız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title