Haberler

Hayatını Kaybeden Mülteci Çocuklar Anısına Ege Denizi'ne Renkli Kayıklar Bırakıldı

Güncelleme:

Aydın'ın Didim ilçesinde uygulanan "Suya düşen düşler" projesi kapsamında Ege Denizi'nde yaşamını yitiren mülteci çocukların anısına, denize kağıttan yapılmış renkli kayıklar bırakıldı.

Ege Denizi üzerinden Yunanistan adalarına ulaşmaya çalışırken, hayatlarını kaybeden mülteci çocuklar için Aydın'ın Didim ilçesinde bir etkinlik düzenlendi. Aydın'ın Didim ilçesinde uygulanan "Suya düşen düşler" projesi kapsamında Ege Denizi'nde yaşamını yitiren mülteci çocukların anısına, denize kağıttan yapılmış renkli kayıklar bırakıldı.

"SUYA DÜŞEN DÜŞLER" PROJESİ KAPSAMINDA DENİZE RENKLİ KAYIKLAR BIRAKILDI

Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi ve 20 yıldır ressamlık yapan Asiye Sarıoğlu tarafından hazırlanan "Suya düşen düşler" projesi kapsamında, denize renkli kayıklar bırakıldı. Didim Belediyesi eski başkanı Mehmet Soysalan ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte daha önce hazırlanan renkli kayıklar Ege Denizi'ne bırakıldı.

DENİZDE İLGİNÇ BİR GÖRÜNTÜ OLUŞTURDULAR

Yarım saat sonunda yüzlerce kağıttan yapılmış kayık, umut yolculukları yarım kalan göçmen çocukların anısına denizde ilginç bir görüntü oluşturdu.

"ÇOCUKLAR ÖLÜMÜ HAK ETMİYOR"

Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Asiye Sarıoğlu, mülteci çocuklar için böyle bir proje tasarladığını belirterek, "Ölen çocuklar için gazetelerden topladığım bilgilerden 173 çocuk rakamına ulaştım ama bu net değil. Onlar için kağıttan kayık yaptım. Onların denize çıktığı saatte, onların olduğu yerden bu duyguyu daha derinden hissetmek için bu kayıkları suya bıraktık" dedi. Didim'de kendisine yardımcı olan arkadaşları ve öğrencilerin yardımıyla projeyi gerçekleştirdiğini ifade eden Sarıoğlu, "Çocuklar ölümü hak etmiyor. Dünyada savaşlar olmasın ve çocuklar ölmesin. Barış olsun ve çocuklar doyasıya oynasın" diye konuştu.

"UMARIZ BUNDAN SONRA ÇOCUK ÖLÜMLERİ YAŞANMAZ"

Projeye destek veren Didimli Haydar Pınarbaşı ise "Umarız bundan sonra çocuk ölümleri yaşanmaz. Bu proje insanlığa olan duyarsızlığa yönelik bir tepkinin oluşmasına neden olur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Ege Denizi Aydın Didim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

zaza elazığ:

çevre kirliliği al sana

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title