Haberler

Hayatını kaybeden gazinin ailesine taziye ziyareti -

Vali Necmettin Kalkan, Dağ ve komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden gazi Halit Ölmez'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Necmettin Kalkan, Dağ ve komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden gazi Halit Ölmez'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kent merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Olgunlar köyüne giden Kalkan ve beraberindekiler, köy camisinde taziyeleri kabul eden Ölmez'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Kalkan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazi Ölmez'in şehit olduğunu belirtti.

Hayatını kaybeden Ölmez'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Kalkan, şöyle konuştu:

"Bölgede askerin ve polisin bulunması sizin güvenliğiniz içindir. Sizler de bizlere yardımcı olun. Sınır kapılarını açıyoruz. Sınır kapılarımızın protokollerini imzaladık. Önceki gün Çukurca Üzümlü Sınır Kapısı ile ilgili Duhok Valisi Tamer Ramazan Koçer ile görüştük. Öncelikle her iki taraftaki akrabaların cenaze, taziye ve düğün gibi günlerde, sınır kapısından geçişlerine izin vererek görüşmelerini sağlayacağız. Ancak bu kapının açılmasını istemeyenler olacak. Bunun için de huzura ihtiyacımız var. Bu kapıların açılması bölge için büyük önem arz etmekte."

Çukurca'dan, Yüksekova ilçesine havaalanı yolu yapacaklarını belirten Kalkan, Çukurca'daki vatandaşların kısa sürede havaalanına ulaşması için Dağlıca bölgesinden Yüksekova'ya yeni bir yol yapacaklarını söyledi.

Kalkan, "Havaalanı yolu için 55 bin lira ödenek geldi. Çalışmalara başlayacağız. Vatandaşlarımız bundan sonra kısa sürede Yüksekova Havaalanına gidip gelebilecek. Devlet olarak daha iyi ve yaşanabilir bir Hakkari için çalışıyoruz. Yeter ki bu huzuru devam ettirip, birlik ve beraberlik içinde yaşayalım" dedi.

Taziye ziyaretinde bulundukları için Vali Kalkan'a ve beraberindekilere teşekkür eden Halit Ölmez'in yakını iş adamı İsmet Ölmez ise hayatını kaybeden köy korucusu Halit Ölmez'in, 1994 yılında Kavaklı köyü ile Beytüşşebap yolu üzerinde terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülmesi sonucu yaralandığını anımsattı.

Ölmez'in çatışmada kafasına kurşun isabet etmesiyle yaralandığını ve felç olduğunu hatırlatan Ölmez, "Ölmez, evli ve 8 çocuk babasıydı. Geçirdiği beyin kanaması sonucu Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetti. Biz de cenazesini köye getirerek toprağa verdik. Devletimiz kendisine gereken her türlü desteği verdi. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Vali Kalkan ve beraberindekiler, taziye ziyaretinin ardından köyden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Kalkan Muzaffer Sönmez İsmet Ölmez Çukurca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title