Haberler

Hayatını Hentbola Adayan Kadınlar

MUSTAFA ÇİFTÇİ - Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden sporcular, takımlarındaki ve liglerindeki en iyi oyunculardan biri olmak için zorlu bir süreçten geçiyor.

Hentbola gönül veren kadınların çalışması sabahın ilk saatleriyle başlıyor. Birbirinden zorlu maçlara hazırlanmak için sadece düz koşu yapıp, şut çeken kadınlar, bileklerini güçlendirmek için ağırlık kaldırıyor, dengede kalmak için erkeklerin zorlandığı hareketleri yapıyor.

Salonlarda performanslarıyla, evlerinde yaptıkları yemeklerle göz dolduran sporcular, makyajlarıyla da kişisel bakımlarından taviz vermiyor.

Muratpaşa Belediyespor'un kaptanı ve kalecisi Sevilay İmamoğlu Öcal, hentbola olan tutkusunu "2003 yılında 8 haftalık hamileyken Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu'nda final maçlarına çıktım" diyerek anlattı.

Doktoruyla konuştuktan sonra böyle bir karar aldığını ifade eden Öcal, "Hamileydim ama takımımı yalnız bırakmak içime sinmedi. Doktorumla konuştum, oynayabileceğim konusunda izin verince kaledeki yerimi aldım. O zaman hocama söyleseydim izin vermezdi. Hentbola ve takımıma olan sevgim beni salonda olmaya zorladı. O zaman maçı kazandık. Çocuğuma da hiç bir zarar gelmedi" dedi.

Hentbolla ilkokul beşinci sınıfta tanıştığını belirten Öcal, "20 yıldır hentbol oynuyorum. Daha önce Üsküdar Belediyespor, Kastamonu Gençlik Merkezi, Çankaya Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde forma giydim. Bütün yaşantınızı hentbola göre ayarlıyorsunuz. Çift antrenmanınız varsa o güne başka bir etkinlik sığdırma imkanınız yok. Eve zaman ayıramıyoruz. 1,5 yaşındaki oğlumu deplasman maçlarına götürmek zorunda kalıyorum" diye konuştu.

Takımın kaptanı olduğu için kendisini şanslı gördüğünü, güçlü bir takımda forma giymenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Öcal, "Türkiye Kupası'nı yeniden kaldırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nı da kazanmak en büyük hayalimiz. Takımda güzel bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliği sürdürdüğümüz zaman daha başarılı hale geleceğimizden şüphem yok" şeklinde konuştu.

-"İşin özeti hayatımı hentbola adıyorum"

Muratpaşa Belediyespor oyuncusu Gülsüm Güleçyüz ise beden eğitimi öğretmeni aracılığıyla hentbolla tanıştığını ve 11 yıldır sahalarda olduğunu kaydetti.

Daha önce Gazi Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Orduspor'da forma giydiğini ifade eden Güleçyüz, şöyle devam etti:

"Hayatımızı hentbola göre şekillendiriyoruz. Sosyal hayatımızı geri plana atıyoruz. Haftada iki gün çift antrenman yapıyoruz. Üniversitede okuyorum, antrenmandan çıkıp koştura koştura okula gidiyorum. Akşam eve gittiğimde gün bitmiş oluyor. İşin özeti hayatımı hentbola adıyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Muratpaşa İmamoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title