Haberler

Hayatını Engelli Çocuklarına Adadı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hatice Kaçmaz'ın evinden ve bedensel engelli iki oğluyla ilgilenmesinden gçrüntüler- Engelli çocuğun telefondan müzik dinlemesi - Annenin engelli oğluna eliyle su içirmesi ve tatlı yedirmesi- Engelli çocukların ikili görüntüleri - Röportajlar Hayatını engelli çocuklarına adadı- Osmaniye'de oturan 60 yaşındaki Hatice Kaçmaz, sağlık sorunlarına rağmen, bedensel engelli iki oğluna 19 yıldır en iyi şekilde bakmaya çalışıyor- Anne Kaçmaz: - "Yemeklerini veriyor, temizliklerini, hatta sakal tıraşlarını yapıyorum. Onlara bebek gibi bakıyor, sürekli ilgileniyorum. Çok zorluk çekiyorum ancak her şey Allah'tan" ÜMİT KAHRIMAN - Osmaniye'de oturan 60 yaşındaki Hatice Kaçmaz, sağlık sorunları yaşamasına rağmen 19 yıldır bedensel engelli iki oğlunun bakımını ihmal etmiyor.Alibekirli Mahallesi'nde yaşayan Kaçmaz, işçi emeklisi eşi Süleyman ve bedensel engelli oğulları Oğuz (39) ve Bilal (31) ile yaşamını sürdürüyor. Zamanının büyük bölümünü oğullarına ayıran Kaçmaz, onların temizlik, yeme içme gibi günlük ihtiyaçlarını gideriyor.Anne Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının doğduklarında sağlıklı olduğunu ancak 7 yaşına kadar bazı rahatsızlıklar geçirdiğini söyledi.Doktorların oğullarına "kas erimesi" teşhisi koyduğunu anlatan Kaçmaz, "15 yaşına kadar düşe kalka yürüdüler ancak bu yaştan sonra hastalıkları ilerledi ve hareket edemez hale geldiler" diye konuştu.Hayatta her şeyin Allah'tan geldiğine işaret eden Kaçmaz, "Eşim işçi emeklisi, devletten çocuklarım için bakıcı ve mağdur aylığı alıyorum, geçinip gidiyoruz" dedi.- "Onlara bakmaktan başka beklentim yok"Kaçmaz, 20 yıldır şeker hastası olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Tansiyon ve böbrek rahatsızlıklarım var. 5 yıl önce baypas ameliyatı oldum. Sağlık sorunlarıma rağmen çocuklarıma en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum, onlar için yaşıyorum. Allah beni çocuklarımın üstünden eksik etmesin. Ele bağımlı olmak herkesin katlanabileceği bir durum değil. Yemeklerini veriyor, temizliklerini, hatta sakal tıraşlarını yapıyorum. Çok zorluk çekiyorum ancak her şey Allah'tan. Bunu bilen biri olarak onlara bebek gibi bakıyor, sürekli ilgileniyorum. Onlar benim her şeyim. Hayatımı çocuklarıma adadım, onlara bakmaktan başka hayattan beklentim yok."Anne ve babaların çocuklarının kıymetini bilmesi gerektiğini dile getiren Kaçmaz, özellikle engelli çocuklara en iyi şekilde bakılmasını istedi. Kimsenin, yarınını bilemeyeceğine dikkati çeken Kaçmaz, "Çocuklarım da sağlıklı olmayı isterdi. İnşallah ben de bu çocuklara bakarak öbür dünyamı kazanıyorumdur" ifadelerini kullandı.Baba Süleyman Kaçmaz (64) da çocuklarını mahallede gezdirdiğini, onlarla yakından ilgilendiğini ancak anne şefkatinin yerini hiçbir şeyin tutmayacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title