Haberler

Hayatın Ritmini Yakala Müzik Grubu Finalde

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, kırsal mahallelerden gelen ve yatılı okuyan 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu "Hayatın Ritmini Yakala" müzik grubu, bir televizyon yarışmasında finale kaldı.

Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu müzik öğretmeni ve Hayatın Ritmini Yakala grubunun kurucusu Nuri Dağdelen, yaptığı açıklamada, 6 öğrenciyle kurduğu grup üye sayısının 20'ye çıktığını belirtti.

İlk başlarda plastik ve emanet darbukalar kullandıklarını ifade eden Dağdelen, şunları kaydetti:

"Daha sonra birçok yerde gösteriler sunduk. 3 yıl üst üste Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası'nda yer aldık. Daha sonra Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na proje sunduk ve destek aldık. Bu sayede okulumuza ahşap bir müzik atölyesi kuruldu. Biz öğrencilerimizle gece gündüz burada çalıştık. Öğrencilerimiz, köy çocukları. Hep kırsaldan gelen öğrenciler. Şu an gurupta 20 öğrenci var. Gruptan öğrenciler mezun ettik. Bunların çoğu güzel sanatlar lisesini kazandı. Şu an eğitimlerine devam ediyorlar. 10'na yakın farklı enstrümanımız bulunuyor. Davul, bateri, darbuka, klarnet gibi."

Grubun çalışmasını seyretmek için müzik atölyesine gelen Kepsut Kaymakamı Ömer Bilgin ise, ortaya çıkan tablonun gurur verici olduğunu söyledi.

Hayatın Ritmini Yakala grubunun kırsal mahalleden gelip seslerini tüm dünyaya duyuran öğrenci kitlesi haline dönüştüğünü vurgulayan Kaymakam Bilgin, "Bazen bir cümlenin anlatamadığını, bir resim anlatabiliyor. Şu an bu grubun oluşturduğu tabloda bunu anlatıyor. Yani şu an 20 kişiden oluşan bu grup tüm hikayeyi anlatıyor. Kırsal mahallelerden gelip burada okumaya çalışan ve aynı zamanda bu grubu oluşturan öğrencilerimiz, şimdi ülkemizin her noktasına hitap etti." dedi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da, grubun Balıkesir ve Kepsut'un tanıtımı için önemli bir görev icra ettiğini belirtti.

Gruba her zaman destek olduklarını dile getiren Başkan Cankul, sözlerine şöyle devam etti:

"Grubumuzun yarışmada finale kalması bizi gururlandırdı. Bu yetenekli gençler bunu başardı. Bu grubun hikayesi hocamızla birlikte 2003'te başladı. Bizim bölgemize yatalı okulu kazandırmamızın en güzel meyvesi. Bu okul sayesinde 63 kırsal mahallemizden öğrenci okuma fırsatı buldu. Bu yatılı okuldan çıkan ve grupta bulunan gençlerimizi şimdi tüm Türkiye tanıyor. Bir çok etkinliğe katıldılar, festivallere katıldılar. En sonunda TV8'deki Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışma programında finale kaldılar. Bu ayın 26'sında finalde yarışacaklar ve inşallah birinci olacaklar. Onların bu aşamaya gelmesinde büyük bir emek var."

Konuşmaların ardından grup gösterilerini sergiledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ömer Bilgin Balıkesir Marmara Kepsut Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title